Victoria Secret

Gjør helomvending

Undertøysgiganten Victoria's Secret dropper nå sin nye «makeover» etter salgsnedgang.

SNUR IGJEN: Nå velger Victoria's Secret nok en gang å omfavne sitt gamle uttrykk. Foto: Larry Marano/Shutterstock/NTB
SNUR IGJEN: Nå velger Victoria's Secret nok en gang å omfavne sitt gamle uttrykk. Foto: Larry Marano/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I 2018 gikk undertøysmerke Victoria's Secret fra glamorøse «catwalker» og karakteristiske «engler», til fordel for å promotere mer mangfoldige kvinnelige ambassadører.

Med blant annet den amerikanske fotballspilleren Megan Rapinoe og skuespiller Priyanka Chopra som modeller.

Etter feislåtte salgstall, velger nå undertøysgiganten å gå tilbake til sitt gamle uttrykk.

Det melder The Independent.

- «Sexiness» kan være inkluderende, sa en av topplederne under en presentasjon forrige uke.

Del av større strategi

- Vi vil fokusere på å feire våre kunders opplevelse av «sexiness», sa toppleder Greg Unis.

Helomvendingen er del av en større strategi for å øke salget etter at en fem års markedsføringsplan ikke levde opp til forventningene.

Ifølge Business of Fashion forventer Victoria's Secret å tjene 6,2 milliarder dollar - tilsvarende 68,2 milliarder norske kroner - i 2023. En nedgang på fem prosent fra salget i 2022.

Undertøysmerke ønsker nå styrke salgsinntektene ved kostnadskutt, samt å utvide badetøy-, undertøy- og «active wear»-linjene deres.

Stormet

Det har ved flere anledninger stormet rundt undertøysgiganten. Med framvekst av undertøysmerker som Rihannas «Savage X Fenty» og «Third Love», ble Victoria's Secret kritisert blant annet for å fremme tynne, hvite modeller. Det har også vært flere kontroverser rundt toppledelsen i L Brands, som er det tidligere moderselskapet til undertøysmerke.

I 2018 uttalte den daværende markedssjefen i L Brands, Ed Razek, at Victoria's Secret aldri ville ha en transperson eller en «pluss size»-modell i deres årlige moteshow. Året etter sa markedssjefen opp etter anklager om upassende oppførsel overfor modellene, skriver The Independent.

Razek omtalte anklagene som «kategorisk usanne, misforstått eller tatt ut av kontekst».

I 2019 avdekket The New York Times også bånd mellom tidligere administrerende direktør for L Brands, Lex Werne, og den overgrepstiltalte milliardæren Jeffrey Epstein.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer