Bensinstasjon mottok mystisk brev

Gjorde opp 20 år etter tyveri

- Jeg er ganske overrasket og lettere sjokkert, sier bensinstasjonssjefen.

MOTTOK PENGER: Shell Rygge fikk plutselig tilsendt en konvolutt med 600 kroner i. Foto: Privat
MOTTOK PENGER: Shell Rygge fikk plutselig tilsendt en konvolutt med 600 kroner i. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Tirsdag mottok daglig leder på Shell Rygge, Marius Nilsbakken, et brev han seint vil glemme.

Bensinstasjonen er vant med at folk legger igjen både brev og små pakker som blir plukket opp langs motorveien, men da det viste seg at brevet ikke hadde noen mottaker, bestemte Nilsbakken seg for å åpne brevet etter et par dager.

- Jeg ble ganske overrasket og lettere sjokkert da jeg forsto hva brevet inneholdt. Det var først da jeg kom til slutten av brevet, at jeg oppdaget 600 kroner som lå i konvolutten. Avsenderen av brevet var anonym, sier Nilsbakken til Dagbladet.

Det var Moss Avis som først fortalte om brevet.

VERDIFULLT: To slike skrin med det som trolig er mellom 200 og 300 000 ble resultatet av skoleturen. Video: Feda Skole Vis mer

Ba om tilgivelse

Pengene skulle vise seg å være ment til bensinstasjonen. Den anonyme avsenderen forklarte i brevet at han rundt år 2000 hadde stjålet Coca-Cola fra en pall som sto utenfor stasjonen sammen med noen kompiser som tenåring.

Siden den gang hadde avsenderen blitt kristen, og blitt minnet på hendelsen.

- Så jeg ber dere om tilgivelse og legger ved et beløp som tilsvarer cirka seks ganger det som ble tatt, skriver avsenderen i brevet.

BREVET: Slik ser brevet der den anonyme avsenderen innrømmer sine synder. Foto: Privat
BREVET: Slik ser brevet der den anonyme avsenderen innrømmer sine synder. Foto: Privat Vis mer

- Jeg er imponert over at han rydder opp etter seg selv. Mannen er tilgitt fra vår side og jeg håper han har det godt med seg selv nå, sier Nilsbakken.

Donerte bort beløpet

Bensinstasjon-sjefen forteller videre at stasjonen ikke har hatt behov for pengene og at de har gått videre til et godt formål.

- Vi har gitt pengene til Kreftforeningen, men jeg håper at historien kan inspirere, slik at andre personer også velger å være ærlige.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer