- Glad for at karbonfangst og -lagring fremskyndes

NHO og LO berømmer Stortinget for å ha brukt den tredje krisepakken til å løfte investeringer for karbonfangst og -lagring lengre fram i køen.

FORNØYD: NHO-sjef Ole Erik Almlid berømmer Stortinget etter at den tredje krisepakken er lagt fram. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYD: NHO-sjef Ole Erik Almlid berømmer Stortinget etter at den tredje krisepakken er lagt fram. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den tredje krisepakken som flertallet på Stortinget forhandlet fram i natt, bes regjeringen fremskynde en investeringsbeslutning for karbonfangst og -lagring.

Det gleder både NHO og LO.

– Karbonfangst og -lagring skaper aktivitet og arbeidsplasser, det bygger kompetanse, infrastruktur og industri, og det er en helt nødvendig klimaløsning. Nå er det viktig at vi kommer i gang så raskt som mulig, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

– Dette var veldig gode nyheter i en krevende tid. I LO har vi jobbet for dette i mange år. Dette er en vinn-vinn situasjon for både klima og arbeidsplasser, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

– Vi er opptatt av at industrien skal gå i front og sikre de gode løsningene for CO2-kutt. Ikke bare kan Norge her gå foran med klimateknologi som verden trenger. Vi kan også sikre tusenvis av eksisterende arbeidsplasser og skape enda flere nye. Dette er akkurat det vi trenger i disse krevende tider, slår han fast.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer