Gladmelding til nordmenn

Lengter du etter varmere dager, sand mellom tærne og lyden av bølgeskvulp? Nå er det bare et spørsmål om tid før også de som har sitt første år i arbeidslivet, får fire ukers betalt ferie.

FERIEDRØMMEN er et skritt nærmere - også for de som har sitt første år i arbeidslivet. Foto: Michael Krabs, Alamy Stock Photo / NTB
FERIEDRØMMEN er et skritt nærmere - også for de som har sitt første år i arbeidslivet. Foto: Michael Krabs, Alamy Stock Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen gir nemlig etter for Esas krav og vil endre ferieloven.

- Vi ønsker å kartlegge alternative løsninger, der arbeidstakere kan få både ferie og feriepenger det første året i arbeid. Utredningen vil gi oss svar på hvordan dette kan gjennomføres praktisk, skriver statssekretær Maria Schumacher Walberg (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) i en e-post til Aftenposten.

Ferieloven slik den er nå, innebærer at arbeidstakere ikke har rett til betalt ferie det første året de er ansatt.

Norge har ment at loven ikke er i strid med EØS-retten, og har pekt på at «ferielovens opptjeningssystem» er lik for alle og innebærer en forskyvning av utbetalingen.

Esa, som er Eftas overvåkingsorgan og passer på at EØS-retten blir etterlevd, har ment at ferieloven strider med innholdet i EUs arbeidstidsdirektiv.

Direktivet sier at arbeidstakerne årlig skal ha minst fire ukers betalt ferie.

Fredag sendte AID brev til Esa om at Norge vil utrede og vurdere den norske feriepengeloven. Reformen vil tidligst kunne tre i kraft neste år.

(Børsen / NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer