Citigroup

Gladmelding vekker oppsikt

Rentene river og prisene stiger, men risikoen for en hard økonomisk landing justeres ned av storbanken Citigroup.

LITT LYSERE: Storbanken Citigroup mener det ligger an til litt lysere utsikter for den europeiske sentralbanken ECB i Frankfurt og resten av økonomien i eurosonen. Foto: Michael Probst, AP / NTB
LITT LYSERE: Storbanken Citigroup mener det ligger an til litt lysere utsikter for den europeiske sentralbanken ECB i Frankfurt og resten av økonomien i eurosonen. Foto: Michael Probst, AP / NTB Vis mer
Publisert

Rundt sju av ti store europeiske selskaper på Stoxx 600-indeksen har nå levert sine regnskapstall for andre kvartal.

Resultatene peker i retning av en myk landing for økonomien, heter det i en analyse fra den amerikanske storbanken Citigroup.

Tidligere har også storbanker som UBS og Deutsche Bank tatt ned sannsynligheten for en såkalt hard landing, skriver Finans.

Det er sjefen for europeisk aksjeanalyse i Citigroup, Beata Manthey, som kaster et lysets håp over de europeiske markedene. I en analyse som ble publisert før helgen, viser hun til at et flertall av selskapene har levert kvartalstall som overgår analytikernes forventninger.

- Utsiktene for en myk landing virker mest sannsynlig, men høye renter drar i motsatt retning, skriver Manthey.

Mer balanserte utsikter

Tungvektere som klesprodusenten Adidas, nettgiganten Zalando, verdens største bryggerikonsern Anheuser-Bush InBrev og sportsbilprodusenten Ferrari har alle levert sterke tall og oppdateringer de siste dagene, skriver Bloomberg.

- Regnskapssesongen har vært rimelig god. De økonomiske utsiktene er mer balanserte, heter det i Mantheys analyse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.