Scotsman:

Gladnyhet: Gjenoppstår

Tirsdag ble det kjent at den ikoniske Oslo-puben stenger dørene. Men ikke for godt.

GJENOPPSTÅR: Scotsman stenger dørene i lokalet på Karl Johan, men driverne lover å drive konseptet videre i nytt lokale. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GJENOPPSTÅR: Scotsman stenger dørene i lokalet på Karl Johan, men driverne lover å drive konseptet videre i nytt lokale. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Mandag ble det kjent at leiekontrakten til Karl Johan-institusjonen Scotsman går ut ved nyttår, og at puben gikk en ukjent framtid i møte.

Tirsdag kom beskjeden stamkundene fryktet - etter 50 år er det kroken på døra for Scotsman.

Det skyldes at hele bygget skal rehabiliteres, ifølge gårdeier.

Det betyr likevel ikke at Scotsmans æra er over - konseptet skal nemlig gjenoppstå. Det bekrefter driftsansvarlig for selskapet som driver puben, Joakim Noreng i Resthon, til fotballnettstedet United.

Her står det at puben tar plass i et nytt lokale på Karl Johan, men Noreng sier til Børsen at dette ikke er hundre prosent sikkert.

- Vi kommer til å åpne igjen, og vi har et alternativ som vi jobber med. Men vi vet mer om ei uke eller to, og kan ikke bekrefte nytt lokale ennå, sier han.

Han kan likevel fortelle at Scotsman gjenoppstår som noe nytt, men at stamkundene kommer til å kjenne seg igjen.

- Det blir nytt på en eller annen måte, vi skal tross alt flytte en institusjon gjennom 50 år. Det blir rart og trist, men vi tenker positivt og gjør det beste ut av det. Vi har et mål om at det nye stedet skal ha den samme feelingen, og konseptet skal leve videre, forsikrer Noreng.

FOLKETOMT: Så tomt for folkeliv har du aldri sett hovedstadens paradegate Karl Johans gate. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Mange har reagert med sorg etter at nyheten om at dørene stenger nådde offentligheten.

- Det er mange som er lei seg. Mange har gode opplevelser herfra, og mange har giftet seg med folk de har møtt her. Men det er også mange som er glade for at det kommer noen nytt, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer