Nakstad svarer:

Gladnyhet om harryhandel

Mange nordmenn lengter etter harrytur til Söta bror. - Jeg tror kanskje det blir allerede i juni-måned, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

OM HARRYHANDEL: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til Dagbladet at nordmenn mest sannsynlig får reise på harryhandel veldig snart. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
OM HARRYHANDEL: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til Dagbladet at nordmenn mest sannsynlig får reise på harryhandel veldig snart. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag stilte Dagbladet TV spørsmål til assisterende helsedirektør Espen Nakstad om corona-sommeren.

Nakstad fikk blant annet spørsmål om situasjonen i nordmenns svenske «harry»-favoritt Strömstad, som har stått i en konstant krise i over ett år.

For selv om smitten er på vei ned i Strömstad, er regionen likevel en av de røde sonene på kartet, på grunn av smittetallene i Göteborg.

- Hvorfor er det ikke unntak for kommuner i Sverige med mindre smitte?

- Kan være smitte rundt kommunen

- Det er det samme som i fjor sommer. Vi bruker tallgrunnlaget man får, som også FHI bruker, fra det Europeiske smittevernbyrået. Det gir ikke detaljer nok om smitten er lav i enkelte kommuner, og det kan alltids være smitte rundt kommunen, som for eksempel i andre byer, sier Nakstad.

Han forteller at Norge deler opp Sverige i geografiske län, og ikke i kommuner.

- Men nå som flere blir vaksinerte i Sverige håper jeg smittepresset også blir mindre der. Jeg håper det blir en mulighet å reise om noen uker, og jeg håper at smitten går vesentlig ned nå som vi begynner å vaksinere mer, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer