Venter på coronasertifikat

Glede og skuffelse: Tre klare krav

Coronasertifikat må være neste skritt for mer gjenåpning mener både NHO og Virke.

SLUTT PÅ SKJENKESTOPP: Statsminister Jonas Gahr Støre og resten av regjeringen presenterte de nye coronatiltakene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når kranene åpnes til klokka 23 er det veldig gode nyheter for store deler av den hardt pressede serveringsbransjen. Men fortsatt er det veldig mange som vil slite, understreker arbeidsgiverorganisasjonene NHO og Virke.

- Vi forventer at det kommer ytterligere lettelser så snart en løsning med coronasertifikat er klar, sier Ivar Horneland Kristensen. Han er administrerende direktør i Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen.

- Hvis regjeringen får det verktøyet på plass kan vi åpne mer opp for kultur, trening og serveringsbransjen. Sammen med fortsatt høyt tempo på vaksinering og hyppig testing, kan coronasertifikat bidra til å holde virksomheter åpne og trygge arbeidsplasser når pandemien går over i en ny fase, utdyper han.

- Stor frustrasjon

NHO-direktør Nina Melsom istemmer:

- Det har vært enorm mye frustrasjon blant våre medlemmer knyttet til skjenkestoppen. Den har vært vanskelig å forstå. Regjeringen må framover ha knallhardt fokus på forholdsmessighet i tiltakene, for det begynner å bli veldig stor slitasje, understreker hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer