Dropper gateleie ut året

- Gledelig overraskelse

- En skikkelig likviditetsboost, sier daglig leder ved Parkteatret, Dan-Michael Danino, som endelig fikk en gladmelding til Oslos serveringsbransje.

ENDELIG: Parkteatrets daglige leder Dan-Michael Danino er fortsatt bekymret på bransjens vegne, men gleder seg over håndsrekningen fra Oslo kommune. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ENDELIG: Parkteatrets daglige leder Dan-Michael Danino er fortsatt bekymret på bransjens vegne, men gleder seg over håndsrekningen fra Oslo kommune. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Byrådet i Oslo foreslår å fjerne bevillingsgebyret for alkohol for hele 2021, og vil i tillegg tilby gratis leie av gategrunn ut året til handel, servering og arrangementer knyttet til gjenåpningen av hovedstaden.

- Dette er en gledelig overraskelse, utbryter Dan-Michael Danino - Parkteatrets daglige leder som for en snau måned siden hadde en massiv utblåsning rettet mot myndighetene på vegne av en hardt presset kultur- og serveringsbransje.

- Dette letter noe, men er i seg selv ikke nok til bærekraftig drift, sier Karl-Henning Svendsen, administrerende direktør i utelivsgiganten Noho.

Danino anslår at bevillingsgebyret utgjør 60 000 kroner i et normalår for Parkteatret. Leie av gategrunn omtaler han som «noe av det dyreste du må ut med i hele Norge» - for Parkteatret utgjør det rundt 210 000 kroner til bydel Grünerløkka årlig.

- Rundt en kvart million kroner er en skikkelig likviditetsboost for oss, sier Danino til Børsen.

Langt fra tilstrekkelig

Noho er en av gigantene i Utelivs-Oslo, med steder som Kulturhuset og Prindsen i porteføljen.

Noho-sjef Svendsen rykket nylig ut med en kraftig advarsel om at Oslos uteliv slik vi kjente det før pandemien, ikke vil være det samme når krisa er over. Mangfoldet står rett og slett i fare, lød Svendsens alvorstunge budskap i intervjuet med Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer