Glefser mot Stordalen: - Ikke uskyldig

Petter Stordalen mener det er rett og rimelig at hans konsern har fått kompensasjon fra staten under pandemien. Rødt-leder Bjørnar Moxnes er ikke imponert over hotellkongens uttalelser.

CORONA-STØTTE: Champagne ble sablet da Petter Stordalen åpnet sitt nye hotell på Hasle i Oslo denne uka. Rødt-leder Bjørnar Moxnes går igjen hardt ut mot hotellkongens bruk av coronastøtte under pandemien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
CORONA-STØTTE: Champagne ble sablet da Petter Stordalen åpnet sitt nye hotell på Hasle i Oslo denne uka. Rødt-leder Bjørnar Moxnes går igjen hardt ut mot hotellkongens bruk av coronastøtte under pandemien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Da støtteordningene til næringslivet ble vedtatt i fjor, kalte vi det for grenseløst naivt å opprette en slik ordning uten betingelser for å hindre nettopp det vi ser nå – penger som ikke har gått til å redde arbeidsplasser, men til rent overskudd, og til å fylle opp lommene til kapitaleierne, sier Bjørnar Moxnes til Børsen.

Før sommeren sparket Rødt-lederen i gang valgkampen med knallharde angrep på milliardærer som Petter Stordalen og regjeringens støtteordninger under pandemien.

Han hevdet at Stordalens konsern fikk seks ganger mer i kompensasjon fra staten på et halvt år, enn det konsernet betalte i skatt på fem år, og beskrev hotellmagnaten som «en kapitalist i fåreklær».

Under åpningen av sitt splitter nye nabolagshotell på Hasle i Oslo, slo hotellkongen tilbake mot slakten fra Moxnes.

- Ufattelig trist

- For det første savner jeg perspektivet på hvor mye vi har investert over hele landet og hvor mange tusen arbeidsplasser vi har skapt - bare i Oslo. Det er ufattelig trist at Moxnes ikke har fått med seg det, sa Stordalen til Børsen.

- Vi skaper arbeidsplasser som igjen genererer skatteinntekter. Når pandemien treffer, og vi i praksis får næringsforbud, da er det bare rett og rimelig at man skal få en viss kompensasjon for faste, uunngåelige kostnader. Vi tok et tap på 2,7 milliarder kroner, og fikk dekket cirka ti prosent. Hvis Moxnes hadde gjort hjemmeleksa si, hadde han sett at jeg tar 85-90 prosent av tapet selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.