Flere tech-selskaper i hardt vær:

Global mangel på mikrochips

Etter ett år med pandemi og ekstremvær, har det blitt mangel på mikrochips over hele verden. Tørke i Taiwan og frostbølge i Texas er noen av grunnene for hvorfor panikken nå sprer seg i teknologiverdenen.

TØRKE: Tørke i Taiwan er en av grunnene for hvorfor verden står over for en stor mangel av mikrochips. Det påvirker nå flere store selskaper. Foto: Sam Yeh / AFP / NTB.
TØRKE: Tørke i Taiwan er en av grunnene for hvorfor verden står over for en stor mangel av mikrochips. Det påvirker nå flere store selskaper. Foto: Sam Yeh / AFP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I årets første måneder har både dramatiske værfenomener og kravstore elektronikkforbrukere påvirket bedrifter og forbrukere over hele verden.

Flere bedrifter melder at de trapper ned produksjonen, som følger av en stor mangel på et produkt som nå har inntruffet teknologiverden. Mikrochips. Den lille brikken kan betraktes som «hjernen» i elektroniske gjenstander, som eksempelvis i smarttelefoner.

Mangelen på mikrochips har truffet bredt for selskaper over hele verden. Både innenfor bilproduksjon, spillkonsoller, smarttelefoner og tablets, og mange andre produksjoner.

Flere selskaper har allerede varslet om nedtrapping. Samsung har varslet om at de vil droppe den den neste Galaxy Note-telefonen. Volkswagen har produsert 100.000 færre biler enn normalt, og Honda har stoppet produksjonen av biler på flere fabrikker, ifølge CNN.

To år før normalt

De store problemene kan vare en god stund. Det kan ta inntil to år før produksjonen av mikrochips kan være tilbake til normalen. Det vurderer toppsjefen i Intel, Pat Gelsinger, ifølge The Wall Street Journal.

Likevel kan den globale mangelen på mikrochips få mer fatale konsekvenser, enn bare et par ukers ventetid på en iPhone.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer