Luftfart

Globalt reisemareritt

Mens antallet coronasmittede skyter i været over store deler av verden, kanselleres tusenvis av flygninger.

LANGE KØER: Flyselskapene sliter med å holde hjula i gang når antallet smittede skyter i været. Foto: Bill Greenblatt/UPI/Shutterstock
LANGE KØER: Flyselskapene sliter med å holde hjula i gang når antallet smittede skyter i været. Foto: Bill Greenblatt/UPI/Shutterstock Vis mer
Publisert

Mer enn 2800 flygninger ble kansellert på verdensbasis mandag. I tillegg var 11000 flygninger forsinket, ifølge FlightAware.

Det kommer etter ei jul med enorme problemer i luftfarten, særlig i USA, melder CNN.

På julaften ble 6000 flygninger kansellert på verdensbasis. I USA ble mer enn 1200 flygninger kansellert, mens mer enn 5000 var forsinket. Det skjer fordi flyselskapene sliter med store bemanningsproblemer. Mange ansatte er sykemeldt eller i karantene mens pandemien igjen skyter fart.

I tillegg måtte flere selskaper kansellere flygninger nordøst i USA som følge av uvær.

Omikron-tilfeller

- Den nasjonale økningen i omikron-tilfeller denne uka har hatt en direkte påvirkning på besetningene våre og folkene som driver virksomheten, heter det i et internt notat fra flyselskapet United, som CNN har fått tilgang til.

- Under pandemien har vi sett at erfarne ansatte i flyselskapene over hele kloden forlater bransjen, og at de ikke kommer tilbake. Å fylle disse hullene var allerede utfordrende før denne seineste varianten, sier senioranalytiker i researchselskapet OAG, John Grant, til AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer