Glohett boligmarked

I august ble det solgt rekordmange boliger.

NY BOLIGREKORD: I august ble det solgt rekordmange boliger, viser tall fra Eiendom Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene steg med 1,1 prosent i august 2020. Det viser tall fra Eiendom Norge som ble lagt fram torsdag. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent.

- Det selges rekordmange boliger også i august. Veksten i antall transaksjoner vedvarer, og det har aldri vært solgt så mange boliger i Norge ved utgangen av en august måned som i år, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Tallene viser at det i august ble solgt 9964 boliger i Norge, noe som er 10,2 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019.

Tallene viser at det også ble solgt rekordmange boliger i år, til tross for coronakrisa. Så langt i år er det solgt 66 213 boliger i Norge, noe som er 3,5 prosent flere enn på samme tid i 2019.

Frykter mangel på boliger

Eiendom Norge tror det framover vil bli en periode med moderat prisutvikling.

- Boligprisene steg i august, noe som er normalt for måneden. Den sterke veksten vi har sett i boligprisene de siste månedene er nå avtakende, og vi venter at boligprisene vil følge normalt konjunkturforløp med fallende priser mot slutten av året, sier Lauridsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.