Jens Stoltenberg

- God nyhet for Norge

Nato-sjef Jens Stoltenberg gleder seg over den norske regjeringens milliardavtale med ammunisjonsprodusenten Nammo.

GOD NYHET: Nato-sjef Jens Stoltenberg er glad for at den norske regjeringen har inngått en avtale med ammunisjonsprodusenten Nammo. Foto: Johanna Geron, Reuters / NTB
GOD NYHET: Nato-sjef Jens Stoltenberg er glad for at den norske regjeringen har inngått en avtale med ammunisjonsprodusenten Nammo. Foto: Johanna Geron, Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en veldig gledelig avtale. Det er en god nyhet for Norge. Norge viser vei, sier Stoltenberg til NTB.

- Mer ammunisjon er helt avgjørende både for å trygge Nato-land og for å være i stand til å fortsette å støtte Ukraina, legger han til.

Fredag ble det kjent at regjeringen har inngått en avtale med ammunisjonsprodusenten Nammo om å bestille artilleriammunisjon for inntil 2,6 milliarder kroner.

Nammo sier milliardkontrakten gjør at de kan produsere 25 000 artillerigranater.

Stoltenberg har flere ganger bedt Nato-landene øke våpenproduksjonen og har blant annet pekt på behovet for mer ammunisjon og flere reservedeler.

UKRAINA: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mener de var forberedt på Putins brutale invasjon av Ukraina: - Vi advarte i måneder, sa han under NHOs årskonferanse. Video: NTB Vis mer

Nato-sjefen viser til at allierte så langt har støttet Ukraina ved å ta fra egne lagre, men påpeker at det ikke er holdbart i lengden.

- Den eneste varige måten å gjøre dette på er å få opp produksjonskapasiteten, og dette er et eksempel på det, sier han, med henvisning til avtalen med Nammo.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer