Godterigigant legger ned

Kroken på døra for MaxGodis.

AVVIKLES: Fordi Maxgodis slapp unna norske avgifter på sukker og sjokolade, kunne nettbutikken selge søtsaker betydelig billigere enn norske forhandlere. Og så lenge man handlet for under 350 kroner, kunne det importeres fritt. Foto: NTB Scanpix
AVVIKLES: Fordi Maxgodis slapp unna norske avgifter på sukker og sjokolade, kunne nettbutikken selge søtsaker betydelig billigere enn norske forhandlere. Og så lenge man handlet for under 350 kroner, kunne det importeres fritt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske godterigiganten MaxGodis legger ned. Det melder E24.

- Vi har virkelig forsøkt å endre forretningsmodellen etter at 350-kronersgrensen forsvant, men det har vist seg å ikke være en bærekraftig modell, sier selskapets norske sjef, Morten Hansson, til E24.

Moderselskapet, Net Trade Group NTG AB, startet i 2015, og har siden omsatt billige søtsaker for flere titalls milllioner.

Da de nye reglene var et faktum, gjorde Hansson det klart at de selskapet ville møte utfordringer framover. I november sa han til E24 at det ikke lenger ville lønne seg for dem å selge godteri fra Sverige, og at det har tvunget dem til å endre forretningsmodell.

- Det er dessverre ingenting som selskapet kan gjøre med politiske beslutninger som påvirker virksomheten på en dramatisk negativ måte.

Søsterbutikk konkurs

Maxgodis er en av flere bedrifter som har nytt godt av 350-kronersgrensen. De har solgt godteri til nordmenn for store summer.

Forretningsmodellen deres har gått ut på å produsere sjokolade i Norge. Deretter eksporterer man den til Sverige. Der lastes den om, og så kjører man den tilbake til Norge til kunder som har kjøpt den billig på nettet - fritatt for norsk sukkeravgift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer