Godterigigant legger ned

Kroken på døra for MaxGodis.

AVVIKLES: Fordi Maxgodis slapp unna norske avgifter på sukker og sjokolade, kunne nettbutikken selge søtsaker betydelig billigere enn norske forhandlere. Og så lenge man handlet for under 350 kroner, kunne det importeres fritt. Foto: NTB Scanpix
AVVIKLES: Fordi Maxgodis slapp unna norske avgifter på sukker og sjokolade, kunne nettbutikken selge søtsaker betydelig billigere enn norske forhandlere. Og så lenge man handlet for under 350 kroner, kunne det importeres fritt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske godterigiganten MaxGodis legger ned. Det melder E24.

- Vi har virkelig forsøkt å endre forretningsmodellen etter at 350-kronersgrensen forsvant, men det har vist seg å ikke være en bærekraftig modell, sier selskapets norske sjef, Morten Hansson, til E24.

Moderselskapet, Net Trade Group NTG AB, startet i 2015, og har siden omsatt billige søtsaker for flere titalls milllioner.

Da de nye reglene var et faktum, gjorde Hansson det klart at de selskapet ville møte utfordringer framover. I november sa han til E24 at det ikke lenger ville lønne seg for dem å selge godteri fra Sverige, og at det har tvunget dem til å endre forretningsmodell.

- Det er dessverre ingenting som selskapet kan gjøre med politiske beslutninger som påvirker virksomheten på en dramatisk negativ måte.

Søsterbutikk konkurs

Maxgodis er en av flere bedrifter som har nytt godt av 350-kronersgrensen. De har solgt godteri til nordmenn for store summer.

Forretningsmodellen deres har gått ut på å produsere sjokolade i Norge. Deretter eksporterer man den til Sverige. Der lastes den om, og så kjører man den tilbake til Norge til kunder som har kjøpt den billig på nettet - fritatt for norsk sukkeravgift.

Allerede i desember omtalte Finansavisen at Net Trading Group, som eier nettbutikkene MaxGodis og Maxsnus, sto i en vanskelig situasjon. Etter flere år med sterk vekst, falt omsetningen i 2019. Samtidig gikk MaxGodis' søsterbutikk i Finland konkurs.

Det har foreløpig ikke lykkes Børsen å få utdypende kommentarer fra Morten Hansson.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer