Godterigigant med masseoppsigelser: - Forferdelig

Oppsigelsene rammer både norske og svenske ansatte.

KRISEGREP: Etter at coronapandemien brøt ut, har Gottebiten - i likhet med resten av grensehandelen - gått på en brutal omsetningssmell. Nå tar de krisegrep. Foto: Gottebiten
KRISEGREP: Etter at coronapandemien brøt ut, har Gottebiten - i likhet med resten av grensehandelen - gått på en brutal omsetningssmell. Nå tar de krisegrep. Foto: Gottebiten Vis mer
Publisert

- I går var en svart dag i selskapets historie, sier Mats Idbratt, operativ sjef for godisgiganten Gottebiten, til Børsen.

Grensehandelskjempen Gottebiten, som har butikker på Nordby og Svinesund, gikk tirsdag ut med et oppsigelsesvarsel til 80 av sine ansatte.

Det er ifølge Idbratt første gang i selskapets 23 år lange historie at de tar et slikt grep. Oppsigelsene rammer medarbeidere i både butikkene, på kontor og på lager.

- Det har vært forferdelig. Våre kunder får ikke muligheten til å komme over grensa for å handle. Det har ført til et stort bortfall av inntekter, fortsetter Idbratt.

Det var Strömstads Tidning som først omtalte saken.

- Tomt siden mars

Ifølge NTB omsetter Gottebiten for 1,3 milliarder kroner i året, og det meste selges til nordmenn. Mange handler også e-sigaretter og nikotinholdig væske i internasjonale nettbutikker.

Etter at coronapandemien brøt ut, har virksomheten - i likhet med resten av grensehandelen - gått på en brutal omsetningssmell.

- Dette er veldig trist, sier en ansatt til avisa, som ønsker å forbli anonym.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer