Simon Spies-podkast:

Granskes etter brutal kritikk

Dokumentaren om reiselivskongen Simon Spies får massiv slakt av podkast - som nå skal granskes.

«MORGENBOLLEDAMER»: Simon Spies påståtte utnyttelse av unge jenter skapte skjelvinger i Danmark. Foto: Pressens Bild / TT / NTB
«MORGENBOLLEDAMER»: Simon Spies påståtte utnyttelse av unge jenter skapte skjelvinger i Danmark. Foto: Pressens Bild / TT / NTB Vis mer
Publisert

I august i fjor kom dokumentaren om den danske avdøde reiselivskongen Simon Spies, som skapte stort rabalder.

«Simon Spies og morgenbolledamene» tegnet et bilde av den eksentriske dansken som en gammel gris med en forkjærlighet for unge jenter - og gikk langt over grensene til tider.

Det oppsto en opphetet debatt i kjølvannet av dokumentaren, som også er publisert hos NRK. Blant andre gikk en av de medvirkende i serien, Maja Lüchau, hardt ut. Hun sa hun deltok i det hun trodde var en nyansert fortelling om toppsjefen, noe som på langt nær kan sies å være tilfellet, ifølge henne.

- Hadde jeg visst det på forhånd, ville jeg ikke ha medvirket, har Lüchau uttalt, ifølge danske Finans.

Hun klaget inn Danmarks Radio (DR) inn til danskenes versjon av Pressens Faglige Utvalg, Pressenævnet, for brudd på god presseskikk. Hun fikk avslag med begrunnelse at klagefristen på tolv uker var gått ut.

- Karaktermord

Hun er en av åtte personer som i større eller mindre grad tar avstand fra serien, ifølge podkasten «Simon Spies - karaktermord i prime time?» av journalisten Bo Østlund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.