Sir Jim Ratcliffe

Granskes for veldedighetsjuks

Storbritannias rikeste granskes for å ha brukt veldedighetspenger til rikmanssklubb,

GRANSKES: Storbritannias rikeste, Jim Ratcliffe, undersøkes av vaktbikkje etter avsløringer fra The Guardian. Foto: Andrew Boyers / Reuters / NTB
GRANSKES: Storbritannias rikeste, Jim Ratcliffe, undersøkes av vaktbikkje etter avsløringer fra The Guardian. Foto: Andrew Boyers / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sir Jim Ratcliffe (70), Storbritannias rikeste, er under granskning av veldedighetsvaktbikkja Charity Commission, skriver The Guardian.

Jim Ratcliffe Foundation skal nemlig ha brukt midler til å bygge eksklusive lokaler for medlemmer i de franske alpene verdt 16 millioner pund, tilsvarende 194 millioner norske kroner.

Milliardæren hevder at organisasjonen ble opprettet for å lære vanskeligstilte barn å stå på ski. Avisa skriver at lokalene derimot kun er tilgjengelige for medlemmer.

En av deres journalister skal ha forsøkt å bli med i klubben, og fått beskjed om at det trengtes godkjenning fra to nåværende medlemmer, og en inngangssum på 25 000 pund. I tillegg skal det koste 6000 pund årlig for medlemsskapet.

Organisasjonen avviser på det sterkeste at den ikke «opererer for å tjene offentligheten», men har ifølge The Guardian ikke besvart deres spørsmål over flere måneder.

- JRF eksisterer for å promotere helse og velvære for unge mennesker, å forbedre livssjansene til barn og å støtte dyrelivsvern, sier talspersonen.

Ratcliffe er kjemiingeniør og grunnla kjemikaliegruppen Ineos i 1998. Han er ifølge Bloomberg god for 12,4 milliarder dollar, og er på en 151. plass over verdens rikeste. Han beskrives som en skatteflyktning, og har bosted i Monaco.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer