Hyttepriser 2021

«Grei standard» til 360 000 kroner kvadratmeteren

- Jeg må være ærlig og si at jeg ikke tenker på kvadratmeterprisen, sier mekleren som er «100 prosent sikker» på at 27 millioner kroner for 75 kvadratmeter er helt riktig pris.

STIVT: Den rødmalte hytta midt på bildet legges ut med en kvadratmeterpris på solide 360 000 kroner. Foto: Karl Filip Kronstad
STIVT: Den rødmalte hytta midt på bildet legges ut med en kvadratmeterpris på solide 360 000 kroner. Foto: Karl Filip Kronstad Vis mer
Publisert

Vestvendt med kveldssol, sandstrand, stor brygge og fin utsikt.

Slik oppsummerer eiendomsmekler Tore Solberg hos Eiendomsmegler 1 de viktigste faktorene bak prisantydningen for sjøhytta i Færder kommune som har første visning torsdag.

Hytta er i prospektet oppgitt til å være 75 kvadratmeter stor. Hvilket gir en kvadratmeterpris på stive 360 000 kroner.

- Det høres umiddelbart spinnvilt ut?

- Jeg må være ærlig å si at jeg aldri tenker på kvadratmeterpris for bedømmelse av fritidsboliger. Hytter er såpass forskjellige. Ei hytte 100 meter lenger bortenfor kan gå for halve prisen, sier Solberg.

Grei hyttestandard

Dermed peker han på en av de viktigste faktorene for eiendomspriser - den berømte beliggenheten. Eller i dette tilfellet - den umiddelbare nærheten til sjøen.

- Vi snakker om en tomt på tre mål med vestvendt hytte som gjør at du har sola til seint på kveld. Du har nærhet til vannet, sandstrand og ganske stor brygge. Kort oppsummert fin og god utsikt. Dette er kvalitetene som i hovedsak gjør prisen, ikke først og fremst kvaliteten på hytta. Hyttestandarden vil jeg si er grei. Men det er altså ikke der jeg legger vekta, sier Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer