Ruster opp til rånetreff

Grenseby tar krisegrep

Grunneiere sperrer av tomtene og politiet stiller mannsterke. Halden tar krisegrep før skjærtorsdag.

NØTTÆR'NTE: Grunneiere i Halden tar grep dagen før skjærtorsdags-nachspielet. Så gjenstår det å se da, om det nøttær. Foto: Helge Sunde, Samfoto / NTB
NØTTÆR'NTE: Grunneiere i Halden tar grep dagen før skjærtorsdags-nachspielet. Så gjenstår det å se da, om det nøttær. Foto: Helge Sunde, Samfoto / NTB Vis mer
Publisert

Skjærtorsdag er det duket for den årlige rånerfesten i svenske Strömstad. På norsk side tas det nå krisegrep før nachspielet.

- Jeg håper mannskapet mitt bare kan smile og stå og snakke med folk, men det er alltid noen som ikke takler inntaket sitt, sier nærpolitisjef Tore Løwengreen i Halden til NTB.

Etter festen i Strømstad kjører rånerne tilbake hjem over grensen i kortesjer, og det ender som oftest med nachspiel i Halden.

Løwengreen sier de har trappet opp mannskapet, men at de håper folk oppfører seg.

Sperret av tomten

Torsdag er det meldt overskyet og grå himmel i Østfold, og det er også meldt gråvær i Strømstad. Siden rånerne er litt uheldig med været, tror ikke politisjefen at festen vil vare helt til neste morgen denne gangen.

- Det er sjeldent man slipper en kveld helt uten tildragelser, men siden det ikke er spådd ti grader og sol, så tror vi folk kommer til å reise hjem litt tidligere i år, sier Løwengreen.

Det er likevel mange lokale i Halden som forbereder seg på at rånerne inntar byen.

- Mange grunneiere i Halden har sperret av områdene sine, for å unngå hærverk og ødeleggelser på tomtene sine, sier Løwengreen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer