Harryhandel

Grensegigant refser Erna: - Som Øst-Berlin

Nå blir det harryhandel uten karantene fra mandag, likevel mener «harry»-favorittens senterleder at det er et stort skår i gleden.

GLISSENT: Mange nordmenns sverigefavoritt Nordby kjøpesenter har hatt et tungt år bak seg. Nå kan de endelig ta imot kunder igjen. - Det vil aldri bli normale tilstander før det gjøres noe med grensekontrollen, sier sjefen. Foto: Vidar Ruud / NTB
GLISSENT: Mange nordmenns sverigefavoritt Nordby kjøpesenter har hatt et tungt år bak seg. Nå kan de endelig ta imot kunder igjen. - Det vil aldri bli normale tilstander før det gjøres noe med grensekontrollen, sier sjefen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen varsler fredag ettermiddag store endringer i landvurderingen – flere land blir nå grønne.

- Fra 5. juli vil de norske innreiserestriksjonene og karantenereglene ta utgangspunkt i de samme terskelverdiene som i EU.

Det kommer etter at det europeiske smittevernbyrået ECDC oppdaterte smittevernkartet sitt torsdag ettermiddag.

En rekke regioner i Sverige er grønne, deriblant regionen Västra Götaland. Her ligger harryfavorittene Strömstad og Svinesund.

Dermed blir det harryhandel uten karanteneplikt fra mandag 5. juli.

- «Checkpoint Erna»

At regionen er grønn, tas godt i mot over grensa.

- Dette ønsker vi selvfølgelig hjertelig velkommen, sier senterleder ved Nordby kjøpesenter, Ståle Løvheim til Børsen.

Senteret ligger i Strömstad kommune i Västra Götalands län og er en harryfavoritt blant mange nordmenn.

- Men grensekontrollen er fortsatt et stort skår i gleden. Regimet de har på grensa er fortsatt helt vanvittig, sier Løvheim og skyter inn:

- Jeg er gammel nok til å huske diktaturet i Øst-Berlin og grenseovergangen mellom USA og Sovjetunionen, «Checkpoint Charlie». Personlig har jeg omdøpt grensa mellom Norge og Sverige for «Checkpoint Erna». Det er liknende tilstander. Nå håper jeg myndighetene tar til fornuft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer