Grensekommuner fortviler: - Vi savner nordmenn

Svenske grensekommuner forstår ikke Erna Solbergs beslutning.

I SORG: En rekke kommuner fortviler over grensenekten. Her det populære feriestedet Grebbestad. Foto: NTB Scanpix.
I SORG: En rekke kommuner fortviler over grensenekten. Her det populære feriestedet Grebbestad. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Fredag offentliggjorde regjeringen, med statsminister Erna Solberg i spissen, de nye reiserådene for feriesultne nordmenn.

Danmark, Finland, Island, Grønland og Færøyene fikk grønt lys, men i Sverige var det bare Gotland som slapp gjennom nåløyet.

Det går hardt utover grensekommunene i Sverige. For dem er beslutningen et knusende nederlag, og valget får flere ordførere og turistsjefer til å riste på hodet.

- Vi er helt avhengig av norske gjester. Det er utrolig mange nordmenn som har fritidshus her, og det vil ramme næringen vår hardt, sier Eva Aasum, turistsjef i Arvika kommune, til Børsen.

- Veldig uventet

Hun synes det er merkelig at den norske regjeringen valgte å åpne for reiser til bare Gotland.

- Det var veldig uventet når det finnes flere steder i Sverige med like lave smittetall som Gotland, sier turistsjefen.

Hun viser til Skåne som et eksempel, og peker på at smittevernlege Maria Amér i region Gotland, har uttalt at det er veldig store regionale forskjeller når det kommer til coronasmitte i Sverige, og at Gotland i dag ligger på omtrent samme nivå som Skåne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer