Corona

Grensependler fortviler: - Vi sitter fengslet

Importsmitten får massiv oppmerksomhet, men grensependlerne fortviler. - Vi er helt glemt, sier Petter Edquist. Nå krever han oppklaring.

UVISSHET: Petter Edquist pendler daglig mellom Halden og Strømstad. Nå etterlyser han klarere informasjon om hvilke regler som gjelder for grensependlerne. Foto: Torstein Bøe / NTB
UVISSHET: Petter Edquist pendler daglig mellom Halden og Strømstad. Nå etterlyser han klarere informasjon om hvilke regler som gjelder for grensependlerne. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har satt inn nye og strengere tiltak for å begrense importsmitten. Lørdag kom blant annet skjerpede karantenereglene. Samtidig ble tidsvinduet for negativ Covid-test ved ankomst kortet inn fra 72 timer før ankomst til 24.

Samtidig står grensependlerne igjen med en rekke spørsmål. En av dem som fortviler er Petter Edquist. Helt siden pandemiens start i mars i fjor, har han forsøkt å få et klart svar på hvilke regler og restriksjoner som gjelder for dem som pendler fra Norge til Sverige.

Selv reiser han nesten daglig fra Halden til Strømstad. Etter at Sverige slapp nyheten om at fra natt til mandag og fram til 14. februar vil innføres innreiseforbud til Sverige fra Norge, sitter Edquist igjen uten å vite om han får reise på jobb mandags morgen. Søndag går i tillegg det svenske Utenriksdepartementet ut og fraråder alle ikke-nødvendige reiser til Norge.

- Dette er et tilbakeslag for oss som pendler over grensa. Vi har jobbet hardt for å få en oppklaring. Selv har jeg vært i kontakt med politiet, jeg har vært i kontakt med sentrale politikere og jeg har vært i kontakt med jurister. Ingen har klart å gi et tydelig svar, sier en oppgitt 24-åring til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer