Grepet de ikke vil ta

Toppsjefen i kriserammede Norwegian åpner opp om selskapets framtid: - Vil ikke gi garantier til noen. Ikke engang til meg selv.

LIVREDNING: 1. januar i år tiltrådte Jacob Schram som ny konsernsjef i flyselskapet Norwegian. Få måneder seinere fikk han coronakrisa i fanget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
LIVREDNING: 1. januar i år tiltrådte Jacob Schram som ny konsernsjef i flyselskapet Norwegian. Få måneder seinere fikk han coronakrisa i fanget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- Det er en smertefull prosess, det er en ubehagelig prosess, og det er helst en prosess jeg skulle vært foruten, sier konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram (58), til Børsen.

Mandag tok han til podiet og kunngjorde at fire av flygigantens datterselskap i Sverige og Danmark er begjært konkurs. Totalt rammes 1571 piloter og 3134 kabinansatte. Schram, som fikk coronakrisen i fanget kun få måneder etter at han ble konsernsjef, understreker at det nå dreier seg om ren overlevelse.

- Det er den største krisen noensinne i luftfartens historie. Vi er ikke alene om å ha nærmest ingen inntekter. Da er det kun én ting som gjelder for å overleve - det er å få kostnader ut av selskapet. Dessverre ble dette en konsekvens.

- «Survival»

Norwegian har slitt tungt som følge av coronakrisen, og reiserestriksjonene har ført til nærmest full stopp i trafikken. I dag opererer selskapet med bare sju fly i drift - noe som resulterer i et nærmest ikke-eksisterende inntektsgrunnlag.

- Det vi holder på med nå er «survival» - fra hjørne til hjørne. Det er ikke noen morsom jobb. De grepene som våre datterselskaper nå har tatt, gjør at vi forlenger tida vår til å kunne leve videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer