Gresvig er konkurs

- Det blir som å øse en båt med et altfor stort hull i skroget.

KONKURS: I fjor ble det kjent at sportsbutikkene G-sport og G-Max skulle avvikles. Butikkene skulle flyttes over til Intersport-kjeden. Nå er Gresvig Retail Group, som eier butikkene, konkurs. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KONKURS: I fjor ble det kjent at sportsbutikkene G-sport og G-Max skulle avvikles. Butikkene skulle flyttes over til Intersport-kjeden. Nå er Gresvig Retail Group, som eier butikkene, konkurs. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sportskjeden Gresvig, som står bak G-sport og Intersport, er konkurs. Det opplyser styret i Gresvig Retail Group selv i en pressemelding.

Totalt består konsernet av i underkant av 95 egeneide butikker med mer enn 2200 ansatte og en omsetning i 2019 på 3,2 milliarder kroner, ifølge selskapet selv.

Administrerende direktør Lars Kristian Lindberg gir i pressemeldingen uttrykk for at han har tro på at det er mulig å finne noen som kan drifte selskapet videre.

Han viser blant annet til grunnleggende endringer i selskapet den siste tida, som å samle alle butikkene bak navnet Intersport, å rydde i varelageret og å «styrke samspillet mellom netthandel og fysiske butikker».

- Samtidig har vi en situasjon hvor dagens butikkstruktur og tilhørende kostnader ikke lar seg håndtere. Det blir som å øse en båt med et altfor stort hull i skroget. Jeg er lei for usikkerheten dette skaper for våre ansatte, men jeg mener vi har lagt et godt grunnlag som jeg håper en eventuell ny eier vil være interessert i å bygge videre på, sier Lindberg.

Ledelsen i Gresvig har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelser mandag.

– Vi har nå en avtale på plass som sikrer normal drift, mens vi arbeider for å legge grunnlag for permanent videre drift. Det betyr at alle butikker, både egeneide og franchise-butikker, holder åpent som vanlig. Avtalen sikrer også betaling av leveranser som ytes etter konkursåpning. Alle ansettelsesforhold videreføres inntil videre, sier advokat Håvard Wiker i Ro Sommernes advokatfirma, som i dag er oppnevnt som bostyrer.

Konkursbegjæringen er innlevert Heggen og Frøland tingrett.

XXL-aksjen skyter i været etter nyheten om at hovedkonkurrenten har begjært seg konkurs. Aksjen er opp 9,87 prosent i dag:

Spyttet inn milliardbeløp

Gresvig har brukt gigantbeløp på bygge opp kjedene G-sport og G-Max. I fjor sommer besluttet Gresvig at disse kjedene skulle avvikles, og at butikkene skulle flyttes over til intersport-kjeden.

Som en del av den nye strategien skulle det etableres en rekke Intersport-flaggskipbutikker i de største byområdene i Norge.

Styrelder i Gresvig Retail Group, Olav Nils Sunde, sier at de som eiere har stått bak selskapet og ledelsen gjennom både opp- og nedturer siden 2006, og at de har stor tro på strategien som er utarbeidet.

- Blant annet med tettere tilknytning til det internasjonale Intersport-systemet, verdens største sportskjede. Bare de siste tre årene har vi tilført mer enn én milliard kroner. Vi kan imidlertid ikke forsvare å tilføre selskapet ytterligere ressurser uten en grunnleggende endring i konsernets samlede kostnader. Dagens kostnadsnivå er rett og slett ikke tilpasset markedsforholdene, sier Sunde.

FEIRET: - En video fra juni 2018 viser at de ansatte ved XXL-butikken i Arendal jublet og feiret med kake da den lokale konkurrenten MX Sport Harebakken AS gikk konkurs. Video: privat Vis mer

- Vilje til å bidra

Selskapet har nå levert konkursbegjæring til Heggen og Frøland tingrett. Den omfatter samtlige egeneide butikker.

- Vi har god dialog med banken, som har uttrykt vilje til å bidra til drift i en fase slik at bostyrer kan få kartlagt mulige interessenter og vurdert grunnlag for videre drift, sier Lindberg.

Selskapet opplyser at 100 franchisebutikker ikke er omfattet av konkursen.

Børsen kommer tilbake med mer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer