Norwegian-konflikt

Griper inn

Et hundretall Norwegian-ansatte kan rammes økonomisk av å ha blitt flyttet til Danmark. Nå vil arbeidsministeren ha en kartlegging.

RYDDER OPP: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) vil kartlegge situasjonen for et hundretall Norwegian-ansatte. Her med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Beate Oma Dahle / NTB
RYDDER OPP: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) vil kartlegge situasjonen for et hundretall Norwegian-ansatte. Her med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

En snart ti år gammel konflikt mellom Norge og Danmark har vokst seg til å ramme opp mot 150 norske Norwegian-ansatte. Nå havner den på arbeidsministerens bord.

Det kommer fram i dokumenter fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet som Dagbladet har fått innsyn i.

Opp mot 150 kabinansatte og piloter er berørt etter at selskapet ble omorganisert rundt 2013.

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) ba for en måned siden om et møte med den underliggende etaten Arbeids- og velferdsdirektoratet.

Vant fram

I 2018 vant en Norwegian-ansatt fram i Trygderetten, på vegne av opp mot 20 kabinansatte og piloter.

Disse var blitt flyttet fra Norge til Norwegians base i Danmark som del av en omorganisering rundt 2013. Men de var fortsatt knyttet til det norske trygdesystemet. Derfor kunne de risikere å miste pensjon og å betale dobbelt opp med avgifter, ifølge Trygderettens kjennelse.

De vant fram i 2018, og vedtaket ble omgjort. Siden har dette vært en konflikt mellom trygdemyndighetene i Norge og Danmark.

Uenighet

Det oppsto uenigheter mellom danske og norske trygdemyndigheter rundt hvor de ansatte skulle være registrert, opplyser Norwegian overfor Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer