- Grisete forskjeller mellom ansatte og ledelsen

Klubblederen er nådeløs mot NHO, som han mener skuffer de ansatte, og ikke motsatt. Samtidig varsler han at de ansatte er klare til å streike så lenge det er nødvendig.

NÅDELØS: Klubbleder Stian Sagvold i verkstedsklubben ved Aker Solutions i Verdal mener NHO skuffer de ansatte. Foto: Ole Martin Wold / NTB
NÅDELØS: Klubbleder Stian Sagvold i verkstedsklubben ved Aker Solutions i Verdal mener NHO skuffer de ansatte. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg er fly forbanna på de forskjellene som er. Forskjellen har blitt grisete mellom de ansatte og ledelsen på toppen.

Det sier klubbleder Stian Sagvold i verkstedsklubben ved Aker Solutions i Verdal, til Dagbladet.

Mandag morgen la om lag 700 medlemmer ved verftet, inkludert innleid arbeidskraft, ned arbeidet, og gikk i likhet med nærmere 25 000 LO- og YS-ansatte ut i streik.

Dette etter at det søndag ble brudd i forhandlingene mellom partene i lønnsoppgjøret.

Seinest like før jul i fjor sikret verftet seg kontrakt for bygging av fire stålunderstell og to plattformtoppsider, til tre olje- og gassfelt. Nå vil produksjonen ved verftet i løpet av få timer stoppe.

Sagvold uttrykte først sin frustrasjon til FriFagbevegelse.

- Skuffer oss

På formiddagens medlemsmøte for de ansatte på verftet, var det ingen motstand mot streiken å spore, ifølge klubblederen.

- Det var ingen som ytret seg, eller som sa de var negative til streiken.

Sagvold forteller at folket reagerer på at NHO uttrykker at de er skuffet, da de ansatte tydelig ser at toppledelsen raser fra de ansatte når det kommer til lønninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer