LO-leder Hans-Christian Gabrielsen død

Gro: - I dyp sorg

- Mange sterke minner, sier tidligere statsminister og Ap-leder Gro Harlem Brundtland.

VALGKAMP: Hans-Christian Gabrielsen på Youngstorget i Oslo under valgkampen i 2017, sammen med partiveteranene Gro Harlem Brundtland, Thorvald Stoltenberg og en av Gabrielsens forgjengere i LO-lederstolen Ynge Hågensen. Foto: Lise Åserud / NTB
VALGKAMP: Hans-Christian Gabrielsen på Youngstorget i Oslo under valgkampen i 2017, sammen med partiveteranene Gro Harlem Brundtland, Thorvald Stoltenberg og en av Gabrielsens forgjengere i LO-lederstolen Ynge Hågensen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyheten om LO-leder Hans-Christian Gabrielsens brå bortgang kom som et sjokk på det politiske Norge tirsdag.

Gabrielsen ble bare 53 år gammel. Fagforeningslederen døde i sitt hjem på Slemmestad av hjertesvikt.

Tidligere statsminister og mangeårig Ap-leder Gro Harlem Brundtland sier det var tette bånd mellom de to, tross aldersforskjellen.

- Det er med dyp sorg jeg har mottatt det tragiske budskapet om at vi har mistet en så ung, aktiv og høyt skattet LO-leder midt i sitt viktige virke for de verdier og mål arbeiderbevegelsen står for. Til tross for at det er en generasjon mellom oss som ledere, har jeg mange sterke og gode minner fra vårt arbeid sammen, sier Harlem Brundtland til Dagbladets finansnettsted Børsen.

Hun uttaler seg via sin pressekontakt Jon Mørland.

- Særlig sterkt husker jeg minnedagen på Utøya i august 2017 da vi innviet nye bygg, fortsetter hun. Et av disse ble døpt «Gro salen».

- Hans-Christian Gabrielsen vil bli dypt savnet, fastslår Gro Harlem Brundtland.

Stoltenberg i sorg

Også mangeårig Ap-leder og tidligere statsminister, Jens Stoltenberg, gir uttrykk for stor sorg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer