Grønt lys for Equinors miljøplan i Australia

Australske myndigheter har godkjent Equinors tredje utkast til miljøplan for leteboring i Australia. Equinor håper å starte boringen rundt årsskiftet 2020/2021.

DEMONSTRERTE: Equinor har fått godkjent sin miljøplan i forbindelse med planene om å prøvebore etter olje i Australbukta. Prosjektet er omstridt, og både i Australia og i Norge har det vært demonstrasjoner mot planene. Bildet er fra en såkalt surfedemonstrasjon i havnebassenget utenfor Operaen i Oslo i mai i år. Foto: Ola Vatn / NTB scanpix
DEMONSTRERTE: Equinor har fått godkjent sin miljøplan i forbindelse med planene om å prøvebore etter olje i Australbukta. Prosjektet er omstridt, og både i Australia og i Norge har det vært demonstrasjoner mot planene. Bildet er fra en såkalt surfedemonstrasjon i havnebassenget utenfor Operaen i Oslo i mai i år. Foto: Ola Vatn / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Oljeselskapet vil bore en letebrønn i Australbukta sør i Australia.

For å få prosjektet godkjent måtte Equinor først få godkjent sin miljøplan av det australske petroleumstilsynet NOPSEMA, noe tilsynet i en pressemelding onsdag bekrefter at de har gjort.

– Milepæl

– Dette er en viktig milepæl for prosjektet vårt i Australia. Etter en lang og grundig prosess har myndighetsorganet NOPSEMA akseptert vår miljøplan. Dette viser at vi har laget en plan som ivaretar sikkerheten og miljøet i Australbukta, sier Erik Haaland, pressetalsmann for Equinors internasjonale virksomhet, til NTB.

Planene om leteboring i dette området har blitt kraftig kritisert av miljøvernere i både Norge og Australia. Ifølge miljøorganisasjonen Wilderness Society demonstrerte 10.000 personer i Australia mot Equinors oljeplaner i Australbukta tidligere i år.

– Vil søke juridisk bistand

I en pressemelding fra miljøorganisasjonen sier de at de vil søke juridisk bistand om lovligheten rundt avgjørelsen.

– Vi er lamslåtte over at NOPSEMA har klart å godkjenne en plan som flere eksperter har kritisert kraftig. Majoriteten av australiere ønsker ikke oljeboring i Australbukta, og vi vil nå se på de juridiske mulighetene vi har til å beskytte australierne mot en slik risikofylt og uønsket boring, sier Peter Owen, leder for The Wilderness Society i Sør-Australia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer