Grønt lys til Røkkes private luksus­planer

Uenighet blant politikerne, men nå kan milliardæren sette spaden i jorda.

AKSEPT: Kjell Inge Røkke har fått dispensasjoner til å bygge padelbane-drømmen på eiendommen i Asker. Foto: Lise Åserud / NTB
AKSEPT: Kjell Inge Røkke har fått dispensasjoner til å bygge padelbane-drømmen på eiendommen i Asker. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

I april ble det kjent at milliardær Kjell Inge Røkke (61) hadde spektakulære planer om å bytte ut deler av tennisbanen på sin prakteiendom i Asker.

Ifølge Budstikka, som først omtalte saken, hadde Røkke søkt om tillatelse til å bygge en innendørs padelbane i glasshus på tomta på Konglungen.

Nå har milliardæren fått to dispensasjoner til å utføre byggeplanene, skriver Budstikka.

Uenighet

Prosessen gikk imidlertid ikke knirkefritt for seg. Saken var nylig til behandling i Utvalg for plan- og byggesak i Asker, hvor det oppsto uenighet blant politikerne.

Mens Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiets ga grønt lys, stemte to representanter fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) mot planene.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Hanne Lisa Matt i MDG argumenterte, ifølge avisa, med at padelbanen ville havne innenfor 100-metersbeltet i strandsonen, og at «vegetasjonen kan bli borte med et øksehogg.»

- Her går man fra å ha en åpen tennisbane til å ha en lukket bygning. Vi tenker at i må være veldig prinsipielle i slike saker, sier Hanne Lisa Matt i MDG, ifølge Budstikka.

FÅR DISPENSASJON: Kjell Inge Røkke har fått godkjent planene om å bygge en padelbane på egen eiendom. Dette er bildene som ble vedlagt i søknaden. Foto: Fristed Arkitekter
FÅR DISPENSASJON: Kjell Inge Røkke har fått godkjent planene om å bygge en padelbane på egen eiendom. Dette er bildene som ble vedlagt i søknaden. Foto: Fristed Arkitekter Vis mer
Foto: Fristed Arkitekter
Foto: Fristed Arkitekter Vis mer

- Ikke tilfredsstillende

Venstre vurderte imidlertid saken annerledes, og pekte på at padelbanen «vil bli oppført på allerede bebygget tennisbane og vil bli plassert bak et eksisterende bygg, sett fra sjøen.»

Nøyaktig hvor mye Røkke må ut med for å ferdigstille byggedrømmen, er uklart. Et raskt søk på internett viser imidlertid at en standard padelbane på 10 x 20 meter koster om lag 250 000 norske kroner.

I søknaden fra Røkke forklarte forretningsmannen bakgrunnen for de ønskede endringene. Han mente at «dagens tennisbane ikke fungerer tilfredsstillende og at tiltak måtte foretas.»

«I den forbindelse ønskes det å etablere en annen tennistype hvor flere mennesker kan være aktive på samme tid. (...) tiltak som fremmer fysisk aktivitet er alltid er fordel med tanke på livskvalitet og helse.»

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer