Grønt lys til Røkkes private luksus­planer

Uenighet blant politikerne, men nå kan milliardæren sette spaden i jorda.

AKSEPT: Kjell Inge Røkke har fått dispensasjoner til å bygge padelbane-drømmen på eiendommen i Asker. Foto: Lise Åserud / NTB
AKSEPT: Kjell Inge Røkke har fått dispensasjoner til å bygge padelbane-drømmen på eiendommen i Asker. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

I april ble det kjent at milliardær Kjell Inge Røkke (61) hadde spektakulære planer om å bytte ut deler av tennisbanen på sin prakteiendom i Asker.

Ifølge Budstikka, som først omtalte saken, hadde Røkke søkt om tillatelse til å bygge en innendørs padelbane i glasshus på tomta på Konglungen.

Nå har milliardæren fått to dispensasjoner til å utføre byggeplanene, skriver Budstikka.

Uenighet

Prosessen gikk imidlertid ikke knirkefritt for seg. Saken var nylig til behandling i Utvalg for plan- og byggesak i Asker, hvor det oppsto uenighet blant politikerne.

Mens Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiets ga grønt lys, stemte to representanter fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) mot planene.

Hanne Lisa Matt i MDG argumenterte, ifølge avisa, med at padelbanen ville havne innenfor 100-metersbeltet i strandsonen, og at «vegetasjonen kan bli borte med et øksehogg.»

- Her går man fra å ha en åpen tennisbane til å ha en lukket bygning. Vi tenker at i må være veldig prinsipielle i slike saker, sier Hanne Lisa Matt i MDG, ifølge Budstikka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer