Grove anklager mot Gates' pengesjef

Siden 1994 har han forvaltet pengene til en av verdens rikeste menn. Nå anklages han for trakassering.

RIKING: Bill Gates er blant verdens rikeste menn. Nå anklages mannen som forvalter pengene hans for å skape et giftig arbeidsmiljø. Foto: Ludovic Marin / AP / NTB
RIKING: Bill Gates er blant verdens rikeste menn. Nå anklages mannen som forvalter pengene hans for å skape et giftig arbeidsmiljø. Foto: Ludovic Marin / AP / NTB Vis mer
Publisert

I 27 år har Michael Larson investert den enorme formuen til Microsoft-milliardær Bill Gates i en lang rekke ulike selskaper.

Mannen har hatt det overordnede ansvaret for alle Gates' investeringer, gjennom å være toppsjef i investeringsfirmaet Cascade Investment.

Nå skriver New York Times at Larson skal ha skapt en fryktkultur internt i selskapet, som blant annet inkluderte seksuell trakassering og rasistiske kommentarer.

Bill Gates er ifølge Forbes verdens fjerde rikeste mann, med en formue på rundt 126 milliarder dollar, som tilsvarer over 1000 milliarder norske kroner.

Grove anklager

Avisa har snakket med ti tidligere ansatte og flere andre med kjennskap til selskapet. Flere forteller at Larson blant annet åpenlyst skal ha rangert kvinnelige ansatte etter utseende, vist kollegene bilder av nakne kvinner på internett og kommet med en rekke upassende kommentarer.

Han skal også ha kommet med en rasistisk kommentar rettet mot en ansatt.

På et tidspunkt sa en av de ansatte opp fordi hun hadde fått ny jobb, da skal Larson ha forsøkt å skade aksjekursen til den nye arbeidsgiveren hennes, skriver New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer