– Gruet meg til jul i 15 år

Gründer Linda Johansen har slitt økonomisk i en årrekke, men søndag ble hun kåret til vinner av DNs Gasellepris. Nå gleder hun seg til jul for første gang på femten år.

JULEN REDDET: Årets jul er reddet for Linda Johansen. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
JULEN REDDET: Årets jul er reddet for Linda Johansen. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Tidligere glamourmodell Linda Johansen (53) ble et kjent navn for mange da hun ble redaktør for voksenbladet «Lek» 1993. Tre år seinere sluttet hun i redaktørjobben for å bli gründer, og har siden drevet både barer og hudpleiesalonger, startet import av rasekatter og gitt ut bøker.

Suksessen har vært svært varierende og økonomien utfordrende. På et tidspunkt var gjelden til både banker, familie og venner så høy – og inntektene så lave – at hun som 47-åring ble nødt til å flytte hjem til foreldrene sine.

- Det å måtte flytte inn på pikerommet igjen er det største lederlaget jeg har opplevd, erkjenner Johansen overfor Børsen.

Nå har imidlertid lykken snudd for 53-åringen.

For til tross for tidligere uflaks satset Johansen på et nytt prosjekt i 2015, denne gangen innen netthandel av sminke og hudpleie. I løpet av fem år har hun fått over 32 000 kunder og økt omsetningen fra to til 50 millioner.

Årets Gasellepris: - En drøm

Dagens Næringsliv har gjennom Gaselleprisen kåret landets mest framgangsrike bedrifter siden 2003. Hvert år kåres vinnere i fem regioner i Norge, hvor region Øst er den største.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.