– Gruet meg til jul i 15 år

Gründer Linda Johansen har slitt økonomisk i en årrekke, men søndag ble hun kåret til vinner av DNs Gasellepris. Nå gleder hun seg til jul for første gang på femten år.

JULEN REDDET: Årets jul er reddet for Linda Johansen. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
JULEN REDDET: Årets jul er reddet for Linda Johansen. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Tidligere glamourmodell Linda Johansen (53) ble et kjent navn for mange da hun ble redaktør for voksenbladet «Lek» 1993. Tre år seinere sluttet hun i redaktørjobben for å bli gründer, og har siden drevet både barer og hudpleiesalonger, startet import av rasekatter og gitt ut bøker.

Suksessen har vært svært varierende og økonomien utfordrende. På et tidspunkt var gjelden til både banker, familie og venner så høy – og inntektene så lave – at hun som 47-åring ble nødt til å flytte hjem til foreldrene sine.

- Det å måtte flytte inn på pikerommet igjen er det største lederlaget jeg har opplevd, erkjenner Johansen overfor Børsen.

Nå har imidlertid lykken snudd for 53-åringen.

For til tross for tidligere uflaks satset Johansen på et nytt prosjekt i 2015, denne gangen innen netthandel av sminke og hudpleie. I løpet av fem år har hun fått over 32 000 kunder og økt omsetningen fra to til 50 millioner.

Årets Gasellepris: - En drøm

Dagens Næringsliv har gjennom Gaselleprisen kåret landets mest framgangsrike bedrifter siden 2003. Hvert år kåres vinnere i fem regioner i Norge, hvor region Øst er den største.

Dette er det første året Johansen blir gasellebedrift, og gleden ble derfor ekstra stor da hun fikk beskjeden om at hun hadde vunnet prisen for hele Østlandet.

– Det å vinne en gründerkåring, med flere tusen nominerte, er en drøm jeg ikke trodde skulle bli virkelig. Veien hit har vært beintøff, så dette er skikkelig stort, sier hun til Børsen.

- Gruet meg til jul i femten år

De økonomiske problemene har satt en stopper for gründerens juleglede de siste åra.

– Jeg har gruet meg til jul i nesten 15 år. I november gikk jeg bare og gruet meg til desember. Jeg hadde vondt i magen og sov dårlig. Jeg levde fra hånd til munn. Det jeg klarte å selge ei uke, levde jeg for uka etter, sier hudpleiegründeren.

I år ser Johansen imidlertid mye lysere på den kommende tida, og innrømmer at hun gleder seg til julefeiringen.

– Dette er første året jeg vet jeg har penger til både jul og nyttår. Det er også den første jula på femten år at jeg ikke skal jobbe. Jeg er klar og gleder meg til å puste ut. For meg blir dette en jul hvor jeg virkelig kan være takknemlig over hvor heldig jeg er.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer