Dansk forsvarsminister:

- Grunn til å være bekymret

Danmarks forsvarsminister Morten Bødskov sier det er grunn til å være bekymret for sikkerhetssituasjonen i Østersjøen, og mener Russland rasler med sablene.

BOBLER: Det danske forsvaret har publisert det første bildet som viser bobler fra gasslekkasjene i rørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen utenfor Bornholm. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uttalelsene fra Bødskov kommer etter at det mandag oppsto lekkasje på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen utenfor den danske høya Bornholm.

Skadene er på tre steder og omtales som «uten sidestykke». Flere har pekt på at ødeleggelsene må skyldes sabotasje.

- Russland er massivt til stede militært i Østersjøen og vi venter at de vil fortsette å rasle med sablene, sier Bødskov.

Onsdag var han i møte med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på hovedkvarteret i Brussel.

Nato-møte

Også Stoltenberg omtaler lekkasjene som sabotasje.

- Diskuterte sabotasjen av Nord Stream-rørledningene med forsvarsminister Morten Bødskov. Vi diskuterte forsvaret av kritisk infrastruktur i Nato-landene, skriver Stoltenberg på Twitter.

Det var mandag at det oppsto lekkasje på tre steder på Nord Stream-rørledningene i Østersjøen.

Gassboblene fra ødeleggelsene er synlig over et stort havområde, og danskene har opprettet en forbudssone rundt skadestedet.

Ifølge forsvarsminister Bødskov kan det ta ei uke, og kanskje to, før havområdene rundt lekkasjene er rolige nok til at det er mulig å undersøke skadene. Det skriver Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.