Grusomme tall skjuler en positiv nyhet

Økonomer forventet voldsomme ledighetstall. Virkeligheten ble nok en gang verre en fryktet.

ØKER: Det totale antallet amerikanere som har søkt om arbeidsledighetstrygd har skutt i været. Bildet viser Empire State Building i New York som lyser blått for å hylle helsearbeideres innsats i kampen mot coronaviruset. Foto: Lucas Jackson  / Reuters
ØKER: Det totale antallet amerikanere som har søkt om arbeidsledighetstrygd har skutt i været. Bildet viser Empire State Building i New York som lyser blått for å hylle helsearbeideres innsats i kampen mot coronaviruset. Foto: Lucas Jackson / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det kommer til å ta år, ikke måneder, før alle de som nå har mistet jobben som følge av pandemien er tilbake i jobb, advarte MUFG-økonom Chris Rupkey da amerikanske myndigheter la fram ledighetstall forrige uke.

Ferske tall lagt fram klokka 14.30 viser at antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) forrige uke var på hele 3,84 millioner.

Det var i forkant ventet at tallet skulle være på 3,5 millioner, ifølge CNBC.

Dermed er det totale antallet nye ledige de siste seks ukene på 30,28 millioner.

Selv om det i stor grad er enighet blant eksperter om at tallene for nye ledige er over toppen, fortsetter det totale antallet å øke betydelig fra uke til uke.

En positiv nyhet som skjuler seg bak de skrekkelige tallene, er at antallet faller for fjerde uke på rad.

- Utgangspunktet har flyttet seg så voldsomt. Det er fortsatt dypt foruroligende - med tanke på tilstanden i arbeidsmarkedet, men det føles bare ikke like skrekkelig som tallene vi har sett tidligere, sier Indeed-økonom Nick Bunker til Business Insider.

Tilsvarende tall forrige uke var på 4,42 millioner. Den mest rystende rekorden kom for to uker siden, da tallene viste at hele 6,64 millioner amerikanere hadde søkt om dagpenger i løpet av én uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer