Den tidligere «Idol»-dommeren og manageren Gunnar Greve (37) har lagt bak seg et innholdsrikt år. I 2019 kunne 37-åringen bekrefte ny kjæreste, noe som igjen ledet til familieforøkelse, før han på tampen av året sikret seg en drømmevilla til 22 millioner kroner.
Rent profesjonelt har det derimot vært turbulent. I september skrev Dagens Næringsliv at Greve hadde saksøkt sin tidligere forretningspartner, Gilbert Lunde.
De to bygget, sammen med tredjepart Yonas Aregai, opp Mer Group - selskapet som har sørget for å sette EDM-artisten Alan Walker på verdenskartet.

Samarbeidet fikk imidlertid en dramatisk slutt. Nå har Lunde selv besluttet å saksøke Greve, og duoen møtes dermed i to individuelle rettssaker. Det er Dagens Næringsliv som først omtaler saken.
- Ble oppsagt
Børsen har fått innsyn i sluttinnleggene til Oslo tingrett. Lundes arbeidsforhold i Mer ble avsluttet i april i fjor. På tross av dette, satt han igjen med en lukrativ aksjepost på like over 23 prosent i selskapet.

Nå har de blitt foreldre
Striden dreier seg om Greve har rett til å kjøpe Lundes aksjer eller ikke. Gilbert Lunde viser til at han ble oppsagt, og ikke sluttet frivillig, og mener derfor svaret er nei.
«Det er vesensforskjell på å godta en rabattert pris ved uttreden etter eget valg, og å akseptere at arbeidsgiver når som helst kan frata deg arbeidet og aksjene», skriver Lundes prosessfullmektig, advokat Even Næstvold i advokatfirmaet Arnzen de Besche, i sitt sluttinnlegg.
Konflikt
Gunnar Greve hevder på sin side at avtalen om rett til å kjøpe Lundes aksjer «gjelder uansett årsak til fratreden». Greves prosessfullmektig, advokat Håkon Berge, i advokatfirmaet Thommessen, argumenterer med at det ville være ulogisk dersom en plikt til å selge aksjer i selskapet bare skulle gjelde ved frivillig oppsigelse.

Konkurs
«En slik forståelse, hvor ansatte-aksjonærer ville hatt rett til å sitte med aksjene i MER Group selv etter grove mislighold (....), ville lagt til rette for potensielle betydelige aksjonærkonflikter», skriver Berge blant annet.
I sluttinnlegget kommer det fram det at det eksisterer en klausul som gir Gunnar Greve rett til å kjøpe Lundes aksjepost, dersom sistnevnte «fratrer sin stilling» og «avslutter sitt arbeidsforhold».
Partene skal først møtes i Oslo tingrett 14. og 15. januar. Med bakgrunn i det Lunde mener er en urettmessig avskjed, har han anlagt søksmål mot Mer Management. Denne saken er berammet til 26. februar.
Verdikrangel
Et annet element i saken er krangel rundt selve verdien på aksjeposten.
I aksjonæravtalen står det at prisen for aksjene skal utgjøre «den forholdsmessige andel av bokført egenkapital i selskapet basert på balansen i sist avlagte årsregnskap».
Artikkelen fortsetter under:

Kjøpte bolig for 22 millioner
Den samlede bokførte egenkapitalen i MER Group AS ble i siste avlagte årsrapport, 31. desember 2017, satt til 9,7 millioner kroner.
Greve hevder imidlertid at egenkapitalen reelt bare var 1,7 millioner kroner, fordi det var vedtatt å betale et utbytte på 8 millioner kroner som ved en «regnskapstekniskfeil ikke ble ført som kortsiktig gjeld i balansen».
Det gir en verdsettelse av Lundes aksjepost på 399 406 kroner, ifølge Greves advokater.
Lunde mener på sin side at det «ikke er holdepunkter» for å trekke fra et seinere vedtatt utbytte, slik at Greve må betale 2 265 806 kroner for aksjene, dersom han får medhold i retten.
Det har foreløpig ikke lyktes Børsen å få kommentarer fra de to partene.