Gunnar Greve og ekspartner saksøker hverandre

Alan Walker-teamet i bitter rettsstrid.

MÅ I RETTEN: De tidligere forretningspartnerne Gunnar Greve og Gilbert Lunde er i bitter strid. Her er førstnevnte avbildet i forbindelse med «Idol»-innspilling. Foto: NTB Scanpix
MÅ I RETTEN: De tidligere forretningspartnerne Gunnar Greve og Gilbert Lunde er i bitter strid. Her er førstnevnte avbildet i forbindelse med «Idol»-innspilling. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere «Idol»-dommeren og manageren Gunnar Greve (37) har lagt bak seg et innholdsrikt år. I 2019 kunne 37-åringen bekrefte ny kjæreste, noe som igjen ledet til familieforøkelse, før han på tampen av året sikret seg en drømmevilla til 22 millioner kroner.

Rent profesjonelt har det derimot vært turbulent. I september skrev Dagens Næringsliv at Greve hadde saksøkt sin tidligere forretningspartner, Gilbert Lunde.

De to bygget, sammen med tredjepart Yonas Aregai, opp Mer Group - selskapet som har sørget for å sette EDM-artisten Alan Walker på verdenskartet.

Samarbeidet fikk imidlertid en dramatisk slutt. Nå har Lunde selv besluttet å saksøke Greve, og duoen møtes dermed i to individuelle rettssaker. Det er Dagens Næringsliv som først omtaler saken.

- Ble oppsagt

Børsen har fått innsyn i sluttinnleggene til Oslo tingrett. Lundes arbeidsforhold i Mer ble avsluttet i april i fjor. På tross av dette, satt han igjen med en lukrativ aksjepost på like over 23 prosent i selskapet.

Striden dreier seg om Greve har rett til å kjøpe Lundes aksjer eller ikke. Gilbert Lunde viser til at han ble oppsagt, og ikke sluttet frivillig, og mener derfor svaret er nei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.