«Gutta» støtter kompisen: - Et fritt land

Skikongens flytteplaner har satt fyr på skattedebatten. Dette mener Bjørn Dæhlies tv-kompanjonger om det kontroversielle valget.

HÅPER PÅ INVITASJON: Arne Brimi (første t.v.) og Arne Hjeltnes (tredje fra venstre) gir sin støtte til gutten på tur, Bjørn Dæhlie (t.h.). Vegard Ulvang har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelse. Her er gutta avbildet i forbindelse med tv-innspilling i 2017. Foto: Håvard Solem / TV 2
HÅPER PÅ INVITASJON: Arne Brimi (første t.v.) og Arne Hjeltnes (tredje fra venstre) gir sin støtte til gutten på tur, Bjørn Dæhlie (t.h.). Vegard Ulvang har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelse. Her er gutta avbildet i forbindelse med tv-innspilling i 2017. Foto: Håvard Solem / TV 2 Vis mer
Publisert

Onsdag ble det kjent at langrennslegenden Bjørn Dæhlie tar med seg kona og flytter til Sveits.

Nyheten har vakt sterke reaksjoner i norsk offentlighet, og har satt fyr på debatten om formuesskatt.

«Usympatisk», «lavmål» og «usjarmerende» er blant karakteristikkene som haglet mot skikongen fra Rødts Marie Sneve Martinussen. Også Ap og SV har vært krass i kritikken.

Selv har Dæhlie stått taus i stormen. Nå tar imidlertid to av hans mangeårige kompiser og «Gutta på tur»-kompanjonger skikongen i forsvar.

- Lyst på utenlandseventyr

Arne Hjeltnes opplyser at han akkurat kom hjem fra Finnmark, og ennå ikke har snakket med Dæhlie i anledning flyttenyheten.

- Jeg merker meg at han hadde lyst på et lite utenlandseventyr, og at dette var motivasjonen hans, det forstår jeg veldig godt. Det har jeg hatt selv, sier Hjeltnes til Børsen.

- Han har voksne barn, og det høres ut som det var en god grunn til å oppleve litt andre plasser, midt i skiverdenen Sveits, fortsetter Hjeltnes.

Krass kritikk

I kjølvannet av flyttenyheten, som Nettavisen omtalte først, har kritikken ikke latt vente på seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer