Stoltenberg-jobben

- «Gutteklubb» svekker tilliten til Jens

Hodejeger Trine Larsen sier at anonyme kilder og politisk debatt har omgjort Jens Stoltenberg fra landsfader til medlem av en politisk gutteklubb.

SVEKKET: Hodejeger Trine Larsen sier Jens Stoltenberg har tapt betydelig på at anonyme kilder lanserte ham til jobben som sentralbanksjef. Foto: John Thys, Pool via AP
SVEKKET: Hodejeger Trine Larsen sier Jens Stoltenberg har tapt betydelig på at anonyme kilder lanserte ham til jobben som sentralbanksjef. Foto: John Thys, Pool via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De som ønsker å påvirke rekrutteringsprosesser bør tenke seg nøye om, sier hodejeger Trine Larsen til Dagbladet.

Larsen er managing partner i Hammer & Hanborg og kjenner rekrutteringsbransjen meget godt.

Hun sier at anonyme kilder trolig har skadet Jens Stoltenbergs sjanser til å bli ny sentralbanksjef - i alle fall har ansettelsesprosessen som helhet er blitt negativt påvirket, påpeker hun.

Lenge før søknadsfristen gikk ut i desember ble Stoltenberg lansert som kandidat gjennom anonyme kilder i Dagens Næringsliv.

- Stoltenbergs tillit er svekket

Kildene fortalte avisa at Stoltenberg ville takke ja til jobben om han fikk den, og dermed var debatten i gang.

Larsen sier Stoltenbergs omdømme og tillit nå er svekket.

- Lærdommen her er at den typen lekkasjer gjør mer skade enn nytte. Dette har jo avstedkommet en stor politisert debatt som, i den grad den påvirker rekrutteringsprosessen i det hele tatt, i hvert fall ikke går i Jens Stoltenbergs favør. Etter mitt syn bidrar denne debatten til å svekke hans tillit og omdømme, uavhengig om han får stillingen eller ikke, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer