Erling Braut Haaland

Haaland kjøper privatfly

Fotballstjerna punger ut 25 mill. sammen med far Alfie.

KJØPER FLY: Erling Braut Haaland. Foto: AFP / Martin Rose / NTB
KJØPER FLY: Erling Braut Haaland. Foto: AFP / Martin Rose / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske fotballstjerna Erling Braut Haaland har, sammen med far Alfie Haaland, investert i et privatfly til 25 millioner kroner. Det melder E24.

Flyet er av typen énmotors turboprop fra Piper Aircraft - toppmodellen M600, ifølge E24 og Stavanger Aftenblad.

Far og sønn Haaland har ifølge avisa slått seg sammen med to større entreprenører og etablert selskapet Sola M600 AS, som formelt skal eie flyet. Selskapet har base på Stavanger lufthavn, Sola.

M6000: Flyet er av typen Piper Aircraft M6000. Foto: Nadezda Murmakova / Shutterstock / NTB
M6000: Flyet er av typen Piper Aircraft M6000. Foto: Nadezda Murmakova / Shutterstock / NTB Vis mer

- Skal benyttes i Norge og utlandet

Det fire år gamle flyet kom til Sola fra Tyskland i begynnelsen av måneden, ifølge NRK.

Flyentusiast Jarle Finsveen er styreleder i selskapet, men vil hverken uttale seg om selskapets virksomhet eller hva superstjernen Erling Braut Haaland skal bruke flyet til.

- Jeg kan bekrefte at flyet skal brukes av eierne, og at det kan benyttes i hele Norge og også i utlandet, sier Jarle Finsveen til avisa.

I tillegg til Erling Braut og Alfie Haaland sin eierandel på 37,5 prosent av selskapet, er det entreprenørene Bertelsen & Garpestad og Velde Industri som eier flyet.

Stjerneskudd

Stjerneskuddet Erling Braut Haaland (20) er utvilsomt et av de heteste navnene i fotballverden for tida. På rekordtid har han gått gradene fra barndomsklubben Bryne, via Molde og Østerrike, før han endte opp i tyske Borussia Dortmund.

Diskusjonen rundt 20-åringen for tida handler først og fremst om hvilken storklubb som nå skal kjøpe ham, og til hvilken vanvittig sum.

Det har ikke lyktes Børsen å få en kommentar fra Alfie Haaland eller Jarle Finsveen.

Saken oppdateres.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer