- Hacket av kronprins

FN-eksperter slår fast at informasjon tyder på at Saudi-Arabias kronprins, Mohammed bin Salman, står bak et hackerangrep mot Jeff Bezos' mobiltelefon. Nå krever de at USA igangsetter etterforskning.

HACKET: For halvannet år siden ble Jeff Bezos telefon hacket. Nå hevder kilder at det er kronprins Mohammed bin Salman som står bak. Foto: NTB Scanpix
HACKET: For halvannet år siden ble Jeff Bezos telefon hacket. Nå hevder kilder at det er kronprins Mohammed bin Salman som står bak. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag opplyste ikke navngitte kilder overfor The Guardian at Amazon- og Washington Post-eier, Jeff Bezos, ble hacket av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i mai 2018.

Dette skal ha skjedd ved at Bezos mottok en melding på WhatsApp, som skal ha blitt sendt fra et telefonnummer kronprinsen benytter seg av. Den krypterte meldingen har trolig inneholdt en fil som infiltrerte Bezos' mobil, ifølge resultatene fra en undersøkelse av hendelsen.

Den aktuelle filen skal ha vært en video, og rapporten slår fast at det med «stor sannsynlighet» er dette som har forårsaket datainnbruddet.

Jeff Bezos og Mohammed bin Salman har tilsynelatende hatt en vennlig meldingsutveksling i forkant av hendelsen, opplyser kilder til The Guardian.

Krever etterfoskning

Store mengder informasjon ble hentet ut av telefonen i løpet av få timer, ifølge en kilde tett på saken. Blant annet omfattet dette intime bilder av Bezos.

Onsdag ettermiddag konkluderte også FN-eksperter med at informasjon tyder på at Bezos' telefon ble hacket av Bin Salman. Som følge av dette krever de at USA umiddelbart igangsetter etterforskning av saken, ifølge nyhetsbyrået AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer