Hurtigruten

Hacket: Stjal personopplysninger

De som sto bak det omfattende dataangrepet mot Hurtigruten i desember i fjor, har fått tilgang til og kopiert kundeinformasjon, opplyser Hurtigruten.

AVVEIE: Personopplysninger til folk som var passasjerer på hurtigruteskipet MS Midnatsol mellom 2016 og 2020, kan ha kommet på avveie etter at Hurtigrutens datasystemer ble hacket i desember i fjor. Foto: Vidar Knai / NTB
AVVEIE: Personopplysninger til folk som var passasjerer på hurtigruteskipet MS Midnatsol mellom 2016 og 2020, kan ha kommet på avveie etter at Hurtigrutens datasystemer ble hacket i desember i fjor. Foto: Vidar Knai / NTB Vis mer
Publisert

Selskapet har nå sendt eposter til berørte kunder og varslet om saken, skriver digi.no.

Da dataangrepet ble oppdaget i desember i fjor, ble sannsynligheten for at angriperne hadde skaffet seg tilgang til større mengder gjestedata, vurdert som lav.

Men etterforskning har avdekket at angriperne har fått med seg navn, fødselsdato, nasjonalitet, passnummer og utløpsdato for passet til de berørte passasjerene.

Imidlertid lager ikke Hurtigruten opplysninger om kreditt- eller debetkort, så dette skal ikke ha kommet på avveie, opplyser selskapet.

Deler av de aktuelle dataene skal ha blitt lastet opp av uvedkommende på et vanskelig tilgjengelig sted på internett den 18. februar i år.

Det er gjester som reserverte reiser med ekspedisjonsskipene MS Fram i perioden 2018 til 2020 og MS Midnatsol i perioden 2016 til 2020, som kan være berørt av datalekkasjen.

- Heldigvis viser våre grundige undersøkelser at dataene som angriperne kan ha tiltvunget seg, er begrenset. Det er snakk om et relativt lavt antall gjester og ansatte, på et avgrenset antall seilinger, i en avgrenset tidsperiode, skriver Hurtigruten i en epost til digi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer