Hans-Christian Gabrielsen begraves

- Hadde blikk for den enkelte

Fagforeningslederen nøt respekt i alle leire. Han ble bare 53 år gammel. Til sommeren skulle han blitt bestefar.

BEGRAVELSE: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen begraves i Røyken kirke i dag. Gabrielsen døde uventet i sitt hjem den 9. mars 2021. Video: LO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så sent som kvelden før morgenen han aldri skulle våkne opp, var Hans-Christian Gabrielsen i full sving i jobben som LO-leder.

Gabrielsens brå og uventede bortgang sendte sjokkbølger gjennom hele det offisielle Norge. LO-kamerater, partikamerater og - det som ellers ofte ble betegnet som motparter - stilte seg i kø og for å uttrykke sin sorg.

I dag var det begravelse med 50 gjester i Røyken kirke. Blant de få spesielt inviterte, ut over familie, var statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder Jonas Gahr Støre og forbundsleder Jørn Eggum fra Fellesforbundet.

Stor sterk mann

- Alle barna elsket Hans-Christian. Alle elsket han, enten det var barn eller voksen. Han hadde blikk for den enkelte. En som har betydd enormt mye for så mange, sa prest Marita Bjørke Ådland innledningsvis.

Prest Marita Bjørke Ådland framførte minneordene på vegne av Gabrielsens ektefelle Trine. Det ble en sterk opplevelse for de frammøtte.

- Vi fant hverandre på Slemmestad for 20 år siden. Det var ikke første gang veiene våre krysset. Vi gikk på samme ungdomsskole, og du var en av de kule gutta. Jeg hadde et godt øye til deg den gang også. Det skulle ta mange år før vi møttes igjen. Da sa det pang, ifølge dem som var til stede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.