Utbyttefest i Orkla

Hagen håver inn på corona

Stein Erik Hagen kan plusse en halv milliard kroner på kontoen takket være nordmenns økte forbruk av Grandis og andre dagligvarer under coronakrisa.

SALT: Orklas største eier er Stein Erik Hagens familieselskap Canica, som får til mer enn salt i grøten. Foto: Foto:Thomas Rasmus Skaug
SALT: Orklas største eier er Stein Erik Hagens familieselskap Canica, som får til mer enn salt i grøten. Foto: Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagligvaregiganten Orkla er blant coronavinnerne. Selskapet la torsdag fram resultater for fjoråret - og fjerde kvartal - som soleklart gjenspeiler våre endrede handlevaner som følge av at vi rett og slett holder oss mer hjemme.

Kort oppsummert ser tallene slik ut - noe som er svært hyggelig lesestoff for Orklas største eier og mannen som er rangert som den sjuende rikeste her i landet - Stein Erik Hagen:

  • Driftsinntektene økte med 5 prosent - til 12,6 milliarder kroner i fjerde kvartal.
  • Driftsresultatet i samme periode ble 1,6 milliarder kroner, opp 3,8 prosent.
  • Dette brakte årsresultatet for hele 2020 til et driftsresultat på 5,5 milliarder kroner - opp 7,9 prosent, etter en økning på 8,1 prosent til hele 47,1 milliarder kroner i driftsinntekter.

Utbyttefest

Orklas styre foreslår at utbyttet for regnskapsåret økes med 15 øre - til 2,75 kroner per aksje.

Dette vil, ifølge E24, gi en samlet utbetaling på rundt 2,75 milliarder kroner til aksjonærene. Og ikke mindre enn en drøy halv milliard kroner til Orklas største aksjonær, som altså er nevnte Stein Erik Hagens familieselskap Canica.

Hagen er ifølge bladet Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste personer god for 33 milliarder kroner - noe som sikrer ham en hyggelig sjuendeplass på listen.

Mer tid hjemme

- Jeg er tilfreds med at vi i fjerde kvartal har klart å levere både topp- og bunnlinjevekst, samtidig som vi har økt våre reklameinvesteringer. Vi hadde betydelig vekst i den tradisjonelle dagligvarekanalen som følge av at forbrukerne reiser mindre og tilbringer mer tid i egne hjem, sier Orklas konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch i børsmeldingen torsdag.

HER SLIPPER HAN BOMBEN: Forretningsmann Stein Erik Hagen (59) forteller hvordan han gjennom oppveksten forsto at han var homofil. Hagen har i mange år engasjert seg for homofiles rettigheter og for en åpen kirke. Video: NTB Scanpix / NRK Vis mer

Om framtidsutsiktene sier han blant annet følgende:

- Utsiktene framover er fortsatt preget av usikkerhet, men oppløftende vaksinenyheter har gitt håp om en normalisering av situasjonen i løpet av 2021.

I fjerde kvartal var alle 105 fabrikker til Orkla i tilnærmet full drift, skriver selskapet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer