Hagens gigantiske Nord-Korea-regning

Stein Erik Hagen vil spandere Nord-Korea-billett på Rødts velgere. Det ville blitt en dyr affære.

Oslo 20200108. 
Stein Erik Hagen på NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Oslo 20200108. Stein Erik Hagen på NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Nylig gikk milliardær og Orkla-eier Stein Erik Hagen ut i Børsen med følgende forslag til Rødts velgere:

- Jeg blir gjerne med og spanderer en «one way ticket» til Nord-Korea for dem som stemmer Rødt. Så får de et samfunn slik de ønsker seg med en gang.

Da er jo det store spørsmålet: Hva ville det egentlig koste Hagen å sende alle som ønsker en ganske kraftig venstredreining av politikken til det totalitære diktaturet i øst?

Nå skal det for ordens skyld anføres at det ikke ville vært helt lett å sikre alle Rødts medlemmer innreise. For å komme inn i det svært lukkede diktaturet må man nemlig bestille pakkereise hos et reiseselskap som samarbeider med Nord-Korea.

Først da kan man søke visum og håpe at man får slippe inn. Det er heller ikke grunn til å tro at nordkoreanerne hadde gitt visum til folk med enveisbillett.

Lang reise

Hvis vi legger det til side og behandler en tur til Nord-Korea som en hvilken som helst annen reise til et fritt og demokratisk land, har vi tatt på oss oppgaven med å finn ut hvor mye det ville koste Hagen å «shippe» hele Rødts velgerskare til diktator Kim Jong-uns rike.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer