Hagens skuffelse: - Meget urettferdig

Statsminister Erna Solberg lover å jobbe for flere skattekutt for de rike, men minner om at regjeringens rike onkler ikke bare kan levere en liste med krav.

SKUFFET: Statsminister Erna Solberg (H) og finansmannen Stein Erik Hagen setter stort sett pris på hverandre. Likevel er Hagen skuffet over Solberg-regjeringen på ett punkt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKUFFET: Statsminister Erna Solberg (H) og finansmannen Stein Erik Hagen setter stort sett pris på hverandre. Likevel er Hagen skuffet over Solberg-regjeringen på ett punkt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finansmannen Stein Erik Hagen er blant Norges desidert rikeste personer. Han er også en av flere norske investorer og næringslivseiere som gir store summer til Høyre.

Overfor Børsen innrømmer Hagen at det er én ting på hans ønskeliste, som Erna Solberg og hennes regjering fortsatt ikke har levert på.

Faktisk går han så langt som å si at han er dypt skuffet.

- De leverer ikke på formuesskatten. Men det har de heller ikke flertall for, sier Hagen og legger til:

- Jeg synes at formuesskatten er meget urettferdig, da den kun rammer norske eiere. Den svekker også nasjonalt eierskap.

Med en anslått nettoformue på 28 milliarder kroner, plasserer Hagen seg på en trygg 10. plass på Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste personer.

Har gitt millioner

Sammenliknet med den enorme formuen, blir milliongavene Høyre får fra Hagens familieselskap Canica som lommerusk å regne.

I løpet av de siste seks åra har Hagen donert 8 855 273 kroner til Høyre sentralt, gjennom selskapet Canica. I tillegg fikk Oslo Høyre en gave på én million kroner i 2015. I den samme perioden har Fremskrittspartiet mottatt tre millioner kroner fra Canica. Kristelig Folkeparti og Viken Venstre fikk begge én million hver i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer