Halvert overskudd for Equinor

Det kraftige fallet i oljeprisen, samt lave gasspriser, påførte Equinor dramatisk svekkede resultater i første kvartal. Og framtiden er usikker, ifølge sjefen.

USIKKERT: Equinors konsernsjef Eldar Sætre la fram et kraftig resultatfall for olje- og gassgiganten torsdag. 
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
USIKKERT: Equinors konsernsjef Eldar Sætre la fram et kraftig resultatfall for olje- og gassgiganten torsdag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Våre finansielle resultater i kvartalet var påvirket av lavere råvarepriser. Vi leverte imidlertid god operativ drift med rekordhøy produksjon og solid kontantstrøm under disse markedsforholdene, sier konsernsjef Eldar Sætre i forbindelse med framleggelsen av resultatene for første kvartal i år.

Equinor fikk et justert driftsresultat på 2,05 milliarder dollar i første kvartal i år – under halvparten av driftsresultatet i samme periode i fjor, på 4,19 milliarder dollar.

Resultatet etter skatt er på minus 708 millioner dollar i første kvartal, fra minus 236 millioner dollar i samme periode i fjor. Omsetningen økte til 15,07 milliarder dollar, fra 14,9 milliarder dollar på samme tid i fjor.

Det framgår av resultatframleggelsen til det norske energikonsernet torsdag morgen.

Lave priser og usikkerhet

Lavere priser for både væsker og gass, samt den betydelige usikkerheten i markedet, har bidratt til det svake driftsresultatet for kvartalet, opplyser Equinor. Konsernet peker dessuten på at kvartalet ble preget av «rask og kraftfull respons på covid-19-pandemien».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer