Uteliv:

Halvparten frykter konkurs

- Dette hadde aldri skjedd hvis det ikke var for pandemien, sier utelivstopp etter flere konkurser i bransjen. NHO Reiseliv slår nå alarm om at en av tre bedrifter frykter konkurs. I utelivet er det enda verre.

VILLE OVERLEVD: Den siste skjenkestoppen har krevd sine første ofre med flere konkurser. Utelivsbaron Karl-Henning Svendsen sier de hadde overlevd uten pandemien. Hele 48 % av utelivsbedriftene frykter nå konkurs. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VILLE OVERLEVD: Den siste skjenkestoppen har krevd sine første ofre med flere konkurser. Utelivsbaron Karl-Henning Svendsen sier de hadde overlevd uten pandemien. Hele 48 % av utelivsbedriftene frykter nå konkurs. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg føler med dem. Dette er kjempetrist. Det er enda et eksempel på at ordningene ikke treffer godt nok.

Det sier daglig leder i utelivsgiganten Noho, Karl-Henning Svendsen, etter at de velkjente Bergens-utestedene Nedre Nygård og Tempo Tempo ble slått konkurs mandag.

Onsdag måtte ytterligere to steder stenge dørene, utestedet Oscars Snakk Bar og restauranten Munken.

Konkursene ble først omtalt av Bergens Tidende.

Utelivstoppen mener konkursene kommer som en direkte konsekvens av skjenkestoppen som ble innført i midten av desember.

- Dette er steder som ville overlevd hvis det ikke var for pandemien, sier Svendsen til Børsen.

- Rasende og frustrert

NHO Reiseliv er bekymret for at konkursene i Bergen bare er toppen av isfjellet. En ny medlemsundersøkelse viser at nesten en av tre frykter konkurs for bedriften deres.

- Det er egentlig helt forferdelig. Dette er bedrifter som har holdt ut og holdt ut gjennom snart to år med pandemi, men den siste skjenkestoppen ble for mye for mange, sier administrerende direktør Kristin Krohn-Devold til Dagbladets finansnettsted Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.