Corona

Hamstrer igjen

Men det er det ingen grunn til, sier Rema 1000-sjefen.

TRENGSEL: Rema 1000 12. mars i fjor, da Norge stengte ned. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
TRENGSEL: Rema 1000 12. mars i fjor, da Norge stengte ned. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi så det ganske raskt etter pressekonferansen i Nordre Follo. Det gikk bare en halvtime før vi fikk rapporter fra butikkene om at det var tendenser til hamstring og trengsel, sier administrerende direktør i Rema 1000, Trond Bentestuen, til Dagbladet.

Nevnte kommune holdt fredag en hastepressekonferanse, der de opplyste at det er registrert tilfeller av den britiske coronavarianten. De har ikke kontroll på utbruddet.

Den britiske coronamutasjonen er antatt å være 50-70 prosent mer smittsom enn den opprinnelige varianten.

Utover dagen fikk Rema-sjefen meldinger om at situasjonen også eskalerte i områdene rundt. Fredag kveld har regjeringen varslet sterkere tiltak i de nærliggende kommunene.

HAMSTRER: Flere butikkhyller har gått tomme for blant annet dopapir den siste tiden, selv om myndighetene forteller at det ikke er grunn til å hamstre. Denne videoen er fra mars 2020. Vis mer

To oppfordringer

Bentestuen har i den forbindelse to oppfordringer til kundene. Den første er aller viktigst:

- Det er ingen grunn til å hamstre. Vi har masse varer, og det kommer varer fortløpende. Vi kommer til å kjøre døgndrift gjennom helga og neste uke, så det er ingen grunn til å frykte at butikkene går tomme. Da skal vi si ifra, lover Rema-sjefen.

Videre ber han alle kunder respektere tiltakene når de er ute og handler.

- Det er varslet at flere kommuner blir ytterligere stengt ned. Da trenger vi et godt forhold mellom butikk og kunde. Vi vil ikke være et sted for smittespredning, og vi ønsker å holde åpent. Da må vi passe på at de som jobber i butikken ikke blir smitta. Kundene må respektere reglene som gjelder i forhold til munnbind-bruk og hygiene, og ha høy grad av årvåkenhet. Da kommer dette til å gå bra, sier Bentestuen.

Ikke bekymret

Bentestuen sier at Rema 1000 nå har innført et påbud om munnbind for alle ansatte. I tillegg har de satt en grense på hvor mange som kan oppholde seg i butikken, ut fra størrelsen på den.

Bentestuen sier at det i mars som nå er klare mønstre i det folk har handlet.

- Det er hermetikk, bakervarer, stearinlys og dopapir, sier Bentestuen.

Han fortsetter:

- Jeg kan berolige med at vi har et stort antall paller med både hermetikk og dopapir på vårt lager på Østlandet. Jeg er ikke bekymret for at vi skal gå tom.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer