Han blir ny Norwegian-sjef

Tidligere Cirkle K-topp Jacob Schram blir Bjørn Kjos' etterfølger.

HELT SJEF: Den nye konsernsjefen Jacob Schram på Norwegians hovedkontor onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HELT SJEF: Den nye konsernsjefen Jacob Schram på Norwegians hovedkontor onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske Jacob Schram (57) blir ny konsernsjef i Norwegian, ifølge NTB. Den konstituerte toppsjefen Geir Karlsen fortsetter som finansdirektør.

Ansettelsen ble kunngjort onsdag formiddag.

Schram forlot selskapet Couche-Tard, som eier Circle K, i mai i fjor. Han har blant annet hatt lederstillinger i Circle K, Statoil Fuel & Retail, McDonalds og McKinsey.

- Omfattende erfaring

Blant annet ledet han børsnoteringen av Statoil Fuel & Retail i 2010, og da canadiske Couche-Tard kjøpte opp selskapet i 2012, gikk Schram inn i lederstillingen for Europa, en jobb han hadde til han sluttet i 2018.

- Hans omfattende ledererfaring fra globale selskaper, tydelige kundeorientering og evne til å skape verdier er nettopp det Norwegian trenger når selskapet nå går over i en ny fase der veksten bremser opp og vi skal fokusere på lønnsomhet, sier styreleder Niels Smedegaard i Norwegian.

- En ære

Schram sier det er en ære å bli utnevnt til konsernsjef i Norwegian, som han sier har skapt et stykke norsk industrihistorie, ifølge NTB.

- Luftfartsindustrien er preget av sterk konkurranse og uforutsette hendelser, men fremfor alt er luftfarten helt avgjørende for svært mange mennesker. Jeg ser fram til å bruke mine erfaringer til å bygge videre på det grunnlaget Bjørn Kjos, Geir Karlsen og resten av Norwegian-ledelsen har skapt, sammen med dyktige medarbeidere i selskapet, sier Schram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.