Han blir ny Norwegian-sjef

Tidligere Cirkle K-topp Jacob Schram blir Bjørn Kjos' etterfølger.

HELT SJEF: Den nye konsernsjefen Jacob Schram på Norwegians hovedkontor onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HELT SJEF: Den nye konsernsjefen Jacob Schram på Norwegians hovedkontor onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske Jacob Schram (57) blir ny konsernsjef i Norwegian, ifølge NTB. Den konstituerte toppsjefen Geir Karlsen fortsetter som finansdirektør.

Ansettelsen ble kunngjort onsdag formiddag.

Schram forlot selskapet Couche-Tard, som eier Circle K, i mai i fjor. Han har blant annet hatt lederstillinger i Circle K, Statoil Fuel & Retail, McDonalds og McKinsey.

- Omfattende erfaring

Blant annet ledet han børsnoteringen av Statoil Fuel & Retail i 2010, og da canadiske Couche-Tard kjøpte opp selskapet i 2012, gikk Schram inn i lederstillingen for Europa, en jobb han hadde til han sluttet i 2018.

- Hans omfattende ledererfaring fra globale selskaper, tydelige kundeorientering og evne til å skape verdier er nettopp det Norwegian trenger når selskapet nå går over i en ny fase der veksten bremser opp og vi skal fokusere på lønnsomhet, sier styreleder Niels Smedegaard i Norwegian.

- En ære

Schram sier det er en ære å bli utnevnt til konsernsjef i Norwegian, som han sier har skapt et stykke norsk industrihistorie, ifølge NTB.

- Luftfartsindustrien er preget av sterk konkurranse og uforutsette hendelser, men fremfor alt er luftfarten helt avgjørende for svært mange mennesker. Jeg ser fram til å bruke mine erfaringer til å bygge videre på det grunnlaget Bjørn Kjos, Geir Karlsen og resten av Norwegian-ledelsen har skapt, sammen med dyktige medarbeidere i selskapet, sier Schram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer