Han blir ny Norwegian-sjef

Tidligere Cirkle K-topp Jacob Schram blir Bjørn Kjos' etterfølger.

HELT SJEF: Den nye konsernsjefen Jacob Schram på Norwegians hovedkontor onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HELT SJEF: Den nye konsernsjefen Jacob Schram på Norwegians hovedkontor onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske Jacob Schram (57) blir ny konsernsjef i Norwegian, ifølge NTB. Den konstituerte toppsjefen Geir Karlsen fortsetter som finansdirektør.

Ansettelsen ble kunngjort onsdag formiddag.

Schram forlot selskapet Couche-Tard, som eier Circle K, i mai i fjor. Han har blant annet hatt lederstillinger i Circle K, Statoil Fuel & Retail, McDonalds og McKinsey.

- Omfattende erfaring

Blant annet ledet han børsnoteringen av Statoil Fuel & Retail i 2010, og da canadiske Couche-Tard kjøpte opp selskapet i 2012, gikk Schram inn i lederstillingen for Europa, en jobb han hadde til han sluttet i 2018.

- Hans omfattende ledererfaring fra globale selskaper, tydelige kundeorientering og evne til å skape verdier er nettopp det Norwegian trenger når selskapet nå går over i en ny fase der veksten bremser opp og vi skal fokusere på lønnsomhet, sier styreleder Niels Smedegaard i Norwegian.

- En ære

Schram sier det er en ære å bli utnevnt til konsernsjef i Norwegian, som han sier har skapt et stykke norsk industrihistorie, ifølge NTB.

- Luftfartsindustrien er preget av sterk konkurranse og uforutsette hendelser, men fremfor alt er luftfarten helt avgjørende for svært mange mennesker. Jeg ser fram til å bruke mine erfaringer til å bygge videre på det grunnlaget Bjørn Kjos, Geir Karlsen og resten av Norwegian-ledelsen har skapt, sammen med dyktige medarbeidere i selskapet, sier Schram.

GÅR AV: I dag meldte Bjørn Kjos at han gir seg som Norwegian-sjef etter 17 år i førersetet. Reporter: Frode Andresen. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

I sommer sa Bjørn Kjos (72) i et intervju med Bloomberg at han ønsker seg en mer tilbaketrukket rolle i selskapet. Kjos sa at han «konstant» snakket med selskapets styre om en plan for etterfølger.

Kjos har vært administrerende direktør i Norwegian siden 2002, fram til han kunngjorde sin avgang 11. juli i år. Selskapets finansdirektør Geir Karlsen ble da konstituert som konsernsjef. Karlsen fortsetter nå som finansdirektør og visekonsernsjef.

Jacob Schram

  • 57 år gammel.
  • Har bakgrunn fra blant annet McKinsey og McDonalds før han i 1996 begynte i Statoil Detaljhandel.
  • Han ledet børsnoteringen av Statoil Fuel & Retail i 2010.
  • Da canadiske Couche-Tard kjøpte opp selskapet i 2012, gikk Schram inn i lederstillingen for det som ble Circle K Europe, en jobb han hadde til han sluttet i 2018.
  • Han var også president i Hovedorganisasjonen Virke fra 2013 til 2017.
  • Fra 2018 har han arbeidet for McKinsey & Company.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer