SAS

Han blir ny toppsjef i SAS

Nederlandske Anko Van der Werff er ansatt som ny konsernsjef i SAS.

BLIR SAS-SJEF: Nederlandske Anko Van der Werff, som i dag leder det colombianske flyselskapet Avianca, er ansatt som ny konsernsjef i SAS. Foto: Jose Cabezas / Reuters
BLIR SAS-SJEF: Nederlandske Anko Van der Werff, som i dag leder det colombianske flyselskapet Avianca, er ansatt som ny konsernsjef i SAS. Foto: Jose Cabezas / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anko Van der Werff (45) er ansatt som ny konsernsjef i SAS. Det melder selskapet selv i en pressemelding.

SAS opplyser at Van der Werff starter i jobben seinest 15. juli i år. Han kommer fra jobben som leder for flydivisjonen til colombianske Avianca Holdings.

- Anko kommer åpenbart inn som det sterkeste tilskuddet til vår allerede høyt kvalifiserte topplederteam. Han har inngående kunnskap om flyindustrien og lang erfaring fra flere internasjonale flyselskap, sier SAS-styreleder Carsten Dilling.

Brutalt rammet

Van der Werff sier selv at han er beæret over å ha landet toppjobben.

- Det er en ære å bli valgt som ny sjef for SAS, som er det ledende flyselskapet i Skandinavia, med en stolt historie. Selskapet har vært svært viktig for å forbinde regionen internt og med resten av verden, sier Van der Werff og legger til:

SAS ble i likhet med resten av verdens flyselskapet brutalt rammet av coronapandemien og de medfølgende reiserestriksjonene. Van der Werff gir uttrykk for at han er klar over utfordringene han vil møte første dag på jobb.

- Jeg er ivrig etter å bli kjent med teamet, de forskjellige interessentene og etter å komme i gang. Det er ingen hemmelighet at covid-19 har påvirket hele luftfartsindustrien, men SAS har et sterkt fundament å bygge videre på. Jeg er sikker på at SAS vil komme sterkere ut ved å samarbeide mellom alle interessenter, sier Van der Werff.

SLUTTER: SAS-sjef Rickard Gustafson da han i mars i fjor informerte om nedgangen i etterspørselen etter flyreiser i forbindelse med koronapandemien. Foto: Claudio Bresciani / TT Nyhetsbyrån / NTB
SLUTTER: SAS-sjef Rickard Gustafson da han i mars i fjor informerte om nedgangen i etterspørselen etter flyreiser i forbindelse med koronapandemien. Foto: Claudio Bresciani / TT Nyhetsbyrån / NTB Vis mer

- Skuffet og lei

Det var i januar i år det ble klart at den nåværende konsernsjefen, svenske Rickard Gustafson, slutter i SAS etter ti år i sjefsstolen.

- Etter ti intense og stimulerende år i SAS er det i løpet av det første halvåret 2021 på tide å gi stafettpinnen videre, i og med at jeg har blitt tilbudt en stilling i et av Sveriges ledende industrikonsern, sa Gustafson i januar.

Nevnte Dilling var den gang klar på at han var skuffet over konsernsjefens beslutning.

- Jeg er skuffet og lei meg for at Rickard velger å gå videre fra sin viktige rolle i SAS. Samtidig vil jeg takke Rickard for hans fantastiske jobb i de ti åra han har vært konsernsjef og administrerende direktør, sa styreleder Dilling den gang.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer