SAS

Han blir ny toppsjef i SAS

Nederlandske Anko Van der Werff er ansatt som ny konsernsjef i SAS.

BLIR SAS-SJEF: Nederlandske Anko Van der Werff, som i dag leder det colombianske flyselskapet Avianca, er ansatt som ny konsernsjef i SAS. Foto: Jose Cabezas / Reuters
BLIR SAS-SJEF: Nederlandske Anko Van der Werff, som i dag leder det colombianske flyselskapet Avianca, er ansatt som ny konsernsjef i SAS. Foto: Jose Cabezas / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anko Van der Werff (45) er ansatt som ny konsernsjef i SAS. Det melder selskapet selv i en pressemelding.

SAS opplyser at Van der Werff starter i jobben seinest 15. juli i år. Han kommer fra jobben som leder for flydivisjonen til colombianske Avianca Holdings.

- Anko kommer åpenbart inn som det sterkeste tilskuddet til vår allerede høyt kvalifiserte topplederteam. Han har inngående kunnskap om flyindustrien og lang erfaring fra flere internasjonale flyselskap, sier SAS-styreleder Carsten Dilling.

Brutalt rammet

Van der Werff sier selv at han er beæret over å ha landet toppjobben.

- Det er en ære å bli valgt som ny sjef for SAS, som er det ledende flyselskapet i Skandinavia, med en stolt historie. Selskapet har vært svært viktig for å forbinde regionen internt og med resten av verden, sier Van der Werff og legger til:

SAS ble i likhet med resten av verdens flyselskapet brutalt rammet av coronapandemien og de medfølgende reiserestriksjonene. Van der Werff gir uttrykk for at han er klar over utfordringene han vil møte første dag på jobb.

- Jeg er ivrig etter å bli kjent med teamet, de forskjellige interessentene og etter å komme i gang. Det er ingen hemmelighet at covid-19 har påvirket hele luftfartsindustrien, men SAS har et sterkt fundament å bygge videre på. Jeg er sikker på at SAS vil komme sterkere ut ved å samarbeide mellom alle interessenter, sier Van der Werff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer