Donald Trump

- Han er favoritt nå

En resesjon i USA kan være knusende for Bidens gjenvalgsmuligheter. Dette sier ekspertene om et mulig Trump-comeback.

RESESJON: I går kom de nedslående tallene for USAs økonomi. En resesjon i USA kan bane vei for Trump. Foto: Justin Sullivan / AFP / NTB
RESESJON: I går kom de nedslående tallene for USAs økonomi. En resesjon i USA kan bane vei for Trump. Foto: Justin Sullivan / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs økonomi krympet for andre kvartal på rad, noe som betyr at den amerikanske økonomien, teknisk sett, er i en resesjon.

Amerikansk bruttonasjonalprodukt (BNP) falt med 0,9 prosent i årets andre kvartal. Det skjer etter at BNP falt 1,6 prosent i første kvartal.

President Biden og finansminister Yellen avviser påstander om at landet er i en resesjon nå, ifølge The Washington Post.

- Går til helvete

Nedgangstider kan være knusende for en sittende presidents gjenvalgsmuligheter - da økonomiens tilstand og presidentens oppslutning går hånd i hånd.

Resesjonen kan inntreffe tett opp mot det kommende presidentvalget - der Biden kanskje skal ha omkamp mot Trump, har eksperter advart.

En eventuell resesjon er en ulempe for demokratene, og styrker sjansene for et presidentskifte, ifølge Civita-rådgiver og USA- ekspert Eirik Løkke.

- En resesjon, avhengig av hvor lenge den varer eller utvikler seg, vil normalt sett styrke opposisjonen. Så er spørsmålet om det er Trump som vil stille som president. Det er jeg langt fra sikker på. Han er favoritt nå, men det er mye som kan skje, sier Løkke til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer